Consilierii locali “tradatori” ai PNTCD din Timisoara – Boncea si Herzog – propusi pentru excludere

0 313

Consilierii locali “tradatori” ai PNTCD din Timisoara – Boncea si Herzog – propusi pentru excludere

Scris de Valentin Rusu – Consilierii locali PNŢCD Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, cei care au bătut palma cu PSD pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Timişoara, sunt numiţi “trădători” de conducerea ţărăniştilor şi sunt propuşi pentru excludere din partidul din care provin. Judecata va avea loc vineri, la ora 08:00.

„S-a semnat un aşa-zis protocol de colaborare, unii au numit-o o hârtie semnată la birt. Am luat act de acest protocol, de o întinare a moralităţii PNŢCD. Consternaţi de această trădare am decis convocarea unei şedinţe extraordinare a biroului de conducere al PNŢCD pentru vineri dimineaţă la ora 8, la care au fost convocaţi cei doi consilieri Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, convocare care urmează să fie afişată şi de către executorul judecătoresc. Îi chemăm la această şedinţă pentru a îi judeca, a le judeca faptele săvârşite, abaterile de la statutul PNŢCD şi propunerea mea de excludere a celor doi din PNŢCD. Am crescut ca şi anticomunist, la Timişoara s-a semnat punctul 8 în ce priveşte deconspirarea atrocităţilor săvârşite de comunişti, la Timişoara şi-au dat viaţa sau au rămas schilodiţi oameni care au luptat împotriva comunismului. Nu voi accepta să negoiez niciodată principii – păstrez tradiţia şi împlinesc acel set de valori lăsat moştenire de Corneliu Coposu. La un anumit moment partidul a fost închinat neocomuniştilor prin asocierea cu Geoană, partidul a defilat cu Mircea Geoană doar pentru a face un gest antibăsist. Atunci ne-am dezis de ţelurile noastre anticomuniste. Acest gest se repetă în momentul de faţă prin aceşti aşa-zişi reprezentanţi PNŢCD – această alăturare de prost augur este percepută de către timişoreni ca o bătaie de joc la adresa celor care au crezut în ţelurile dreptei”, spune Ciprian Mihok, preşedinte PNŢCD Timişoara.

Reprezentanţii PNŢCD spun că ceea ce au făcut cei doi consilieri nu reprezintă poziţia partidului.

 „Dacă Titu Bojin (n.r. preşedintele PSD Timiş) ar fi dorit o poziţie oficială ar fi trebuit să vorbească cu Ciprian Mihok. Reversul va fi foarte scump pentru ei, din păcate se bazează pe cai morţi. Vin şi îi spun lui Gheorghe Ciuhandu să-i fie ruşine de trei ori pentru gestul de a vinde partidul PNŢCD. Eu doresc să fie exclus din PNŢCD – acesta este al doilea gest major de pulverizare a partidului. Primul gest a fost acela în care partidul nu a pierdut primăria, ci a predat-o. Trebuie să fie exclus din PNŢCD. Când a făcut alianţă cu PSD a făcut-o Gheorghe Ciuhandu, pentru că nu se înţelegea cu Dorel Borza. Şi-a permis să falsifice toate aceste principii. PNŢCD este cel mai puternic şi cel mai nepătat adversar ideologic al PSD. Nu o fi Nicolae Robu cel mai strălucit dintre primari, dar avem o datorie morală pentru oamenii care ne-au mandatat. Nu să ne ducem să ne raliem cu PSD. Pentru aceste fapte vor plăti, fiindcă au produs un prejudiciu incomensurabil. Ei au fost la o întâlnire şi au semnat nişte hârtii. Această situaţie trebuie să înceteze la finalul săptămânii. Atrag atenţia lui Adrian Orza că nu este independent”, spune Corado Toader, membru PNŢCD, fost consilier local al acestui partid.

Ţărăniştii lansează iniţiativa de a se porni discuţiile pentru încheierea unui protocol de colaborare în consiliul local a forţelor de dreapta. Excluderea se va aduce la cunoştinţa consiliului local.

„Lucrurile merg la extrem deoarece au fost duse la extrem de cei doi trădători a idealurilor partidului. Ceea ce atrage după sine o sancţiune extremă”, spune Mihok.

Ţărăniştii spun că secretarul Ioan Cojocari trebuie să înştiinţeze consilierii locali că „vor săvârşi un abuz dacă nu vor vacanta aceste două posturi”. Dacă aceşti consilieri locali nu vor accepta decizia, o poate lua prefectul, dacă nu reprezentanţii PNŢCD Timiş vor ataca în contencios-administrativ.

„Aceste două persoane sunt păpuşate de Gheorghe Ciuhandu”, spune Corado Toader.

Următorii pe listă pentru a-i înlocui pe cei doi consilieri locali sunt Liviu Popescu şi Valentin Moldovan. Adrian Orza va primi un mandat imperativ să voteze alături de PDL şi PNL, dacă nu… va fi exclus.

sursa: Timis Online

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php