“Che Guevara de Constanta” adus de “mascati” la sediul DNA

0 354

radu mazare

Primarul PSD al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost ridicat de pe o terasă din Bucureşti şi adus astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie de jandarmi, el declarând că această acţiune face parte din “sârba procurorilor” şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise între 2011 şi 2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

Dosarul este instrumentat de Ana Dana, același procuror care-l anchetează și pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, acuzat și el de fapte de corupție, scrie Evenimentul Zilei.

mazare jandarmi

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis un comunicat de presă, preluat de Mediafax, în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuinţe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.

Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti, aminteşte Mediafax.

Primaria Constanţa a finalizat în vara anului trecut acest cartier de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php