Distractie si afaceri in altar: Bisericile Angliei, transformate in baruri sau supermarketuri

0 589

Distractie si afaceri in altar: Bisericile Angliei, transformate in baruri sau supermarketuri

Zeci de biserici din Anglia au fost transformate, in ultimii ani, in baruri, locuinte sau supermarketuri, chiar daca activitatile comerciale nu par a avea nicio legatura cu cele sfinte.

Avand in vedere declinul religiei, costurile intretinerii cladirilor istorice in care lumea venea de obicei sa se roage au devenit greu de suportat, iar pentru a nu fi lasate in paragina, ele au fost transformate in localuri sau magazine, transmite AFP.

Este si cazul bisericii presbiteriene din cartierul londonez Muswell Hill, in interiorul careia acordurile de muzica pop si butoaiele de bere indica faptul ca acolo lumea nu mai vine ca sa se roage. Construita in 1902, cladirea si-a pastrat aspectul exterior, chiar daca in interiorul sau lumea se distreaza.

Reprezentantii unor culte protestante din Marea Britanie nu au nimic impotriva, avand in vedere ca nu mai exista enoriasi si nici bani pentru intretinerea cladirilor. Totusi, lacasurile de cult nu pot fi transformate in sex shopuri sau cazinouri.

In schimb, exista voci din interiorul Bisericii Catolice din Anglia care considera ca aceasta transformare este una rusinoasa.

Intre 1969 si 2011, Biserica Angliei a inchis circa 500 de lacasuri de cult, in vreme ce alte 1.000 au fost desacralizate si vandute sau inchiriate, ceea ce a adus in bugetul statului 47 de milioane de lire sterline.

Cele mai multe foste biserici s-au transformat in resedinte de lux si au fost vandute la preturi exorbitante, in vreme ce altele au fost cumparate de investitori care le folosesc in scopuri comerciale.

sursa: Ziare.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php