Rasturnare de situatie in cazul Berbeceanu. Anchetatorii, urmariti penal

0 284

 

berbeceanu

Seful DIICOT Alba, Ioan Muresan, a fost audiat de DNA in cazul Berbeceanu, dupa ce acesta l-a acuzat ca i-a fabricat dosarul pentru a-l inlatura din functie. Pe langa Ioan Muresan, in cazul fostul sef al BCCO, mai sunt anchetati penal sub acuzatia de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu un procuror si un ofiter DIICOT.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de DNA, „In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, suspectul Muntean Alin, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu ce ii reveneau, cu ocazia instrumentarii aceluiasi dosar al DIICOT – ST Alba, prin: obtinerea unor declaratii de martor impotriva lui Berbeceanu Traian in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin intocmirea in cursul anului 2013 a unor procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, avand caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de proba, prin intrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, cu scopul de a le determina sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu Traian, aducand o grava vatamare intereselor legale ale acestuia. (…) In urma indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre Muresan Ioan, Muntean Alin si Cean Nicolaie au obtinut atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial. Aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”.

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Barbeceanu, este cercetat de structura centrala a DIICOT pentru sprijinirea unei grupari infractionale. Dosarul sau a fost preluat de la DIICOT Alba, dupa ce Berbeceanu i-a acuzat pe anchetatorii sai ca i-au fabricat dosarul.

Fostul sef al BCCO Alba a fost arestat preventiv in 24 octombrie 2013 si a stat in arest mai mult de o luna, sub acuzatia ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

In prezent, Traian Berbeceanu lucreaza pe o functie de executie in cadrul Departamentului de Logistica al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara. De pe Nasul Tv

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php