PSD si PDL, aceeasi mizerie

0 452

PDL PSDDupă un mic hop, Guvernul Victor Ponta 3 s-a instalat confortabil la Palatul Victoria și s-a pus pe treabă. Are în spate o majoritate confortabilă în Parlament, constituită din PSD, PC, UNPR, UDMR și parlamentarii minorităților. După negocieri ”furtunoase”, în care Victor Ponta a stat în genunchi în fața președintelui UDMR, Kelemen Hunor, țara poate fi guvernată. Fără UDMR în guvern România parcă a fost în derivă timp de aproape doi ani. Acum și-a revenit.

După aproape doi ani de la răsturnarea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, susținut și el de UDMR și UNPR, românii au onoare de a fi din nou guvernați de personajele sinistre ale guvernărilor PDL-UDMR-UNPR: Kelemen Hunor, Gabriel Oprea sau Attila Korodi. După ce românii au votat ca în ”duminica orbului” în favoarea USL, din care făcea parte deja și UNPR, Victor Ponta i-a adus la guvernare și pe cei de la UDMR, flegmând în față propriul electorat care l-a votat tocmai ca să-i scape de slugile guvernărilor Emil Boc și MRU.

Deși au fost aduși la putere de profundul dezgust al românilor față de mizeriile guvernărilor Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, susținute de UDMR și UNPR, social-democrații continuă aceeași linie a aroganței, mitocăniei, lipsei de viziunea și de strategie, a politicianismului ieftin. Ba mai mult, UDMR vede cu ochii ceea ce nici nu visa în timpul guvernărilor odioase ale lui Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu: steagul secuiesc arborat legal pe instituțiile publice ale statului român, limba maghiară ca limbă oficială de stat în Transilvania, segregarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureș, blocarea unor procese privind inscripțiile în limba maghiară din județele Covasna și Harghita etc. Într-adevăr, abia acum țara poate fi guvernată cu adevărat.

Prin aducerea UDMR și UNPR la guvernare, Partidul Social Democrat confirmă că este la fel de mizerabil ca și Partidul Democrat Liberal și că și unii și alții sunt doar niște simple clanuri mafiote preocupate de bunăstarea personală a membrilor lor. De Dan Tanasa

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php