Drum spre școală de calvar. Elevii din Pungești merg opt kilometri prin noroi

1 498

Pentru copiii din comuna vasluiană Pungești, drumul spre școală este o adevărată corvoadă. Zi de zi străbat 8 kilometri pe jos, prin noroi, pentru a învăța carte. De 12 ani primarul le promite că drumul va fi asfaltat, dar, până acum, nu a avut bani nici măcar să pună piatră.

Așa arată drumul spre școală pentru 20 de elevi din satul vasluian Rapșa. Echipați cu cizme de cauciuc, copiii străbat cu greu drumul spre școală. Nu de puține ori, efortul se dovedește peste puterile lor.

„Mergem foarte greu. Nu mergem câteodată la școală pentru că drumul este foarte greu de traversat.”

„Este foarte greu drumul. Ar fi bine să fie stradă. Dacă s-ar putea, am vrea să plecam din glodul ăsta undeva unde să avem stradă.”

Neputincioși, oamenii spun că trăiesc acest coșmar de ani de zile și că nimeni nu a luat nicio măsură. Cel mai grav este că drumul plin de noroi se dovedește de netrecut și cu mașina.

„Nu poate să intre ambulanța,” explică o localnică.

„Copiii, dacă se îmbolnăvesc, trebuie sa mergem cu ei în brațe până la Toporăști, 3 kilometri.”

„Le-am promis că-i scot din noroi, însă bugetul de anul acesta e la fel ca cel de anul trecut, adică 10.000 de lei la fiecare comună. De 10.000 de lei am adus și eu câteva mașini de piatră acolo care nu o pot pune. Cum să pun piatră în noroi?!”Se scuză Mircia Vlase, primarul comunei Pungești.

Localnicilor nu le mai rămâne decât speranța că într-o zi civilizația va ajunge totuși și la ei.

sursa: Digi24

1 Comment
  1. […] carte. De 12 ani primarul le promite că drumul va fi asfaltat, dar, până acum, nu a avut bani nici măcar să pună […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php