EMOȚIONANT! Bătrâna care uimește România. Locuiește singură pe munte, la fel ca o sfântă. De 30 de ani!

0 544

La 80 de ani, baba Maria e singurul locuitor al unui munte din Banat. Femeia a rămas fără casă și s-a mutat în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de cea mai apropiată comunitate de oameni.

Baba Maria – așa cum își spune – trăiește precum o sfântă. Nu are cum să păcătuiască, asta pentru că locuiește singură, departe de civilizație. Ea trăiește în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de Nădrag, o așezare din județul Timiș. Casa ei e o improvizație din lemne, fără toaletă, curent electric, apă sau căldură.


Femeia nu coboară de pe munte, ci drumurile până la cea mai apropiată comună sunt făcute de măgarul ei, care a învățat drumul. El cară puținii bani ai bătrânei și se întoarce întotdeauna cu pâine, asta pentru că și proprietarii magazinelor cunosc povestea tristă a babei Maria. O poveste care a emoționat o serie de oameni, care atunci când au o zi liberă, urcă până la femeie – cu ajutoare.

Baba Maria a fost nevoită să se refugieze pe munte după ce a rămas fără casă. Cu soțul decedat, fără copii, femeia e singură pe lume. Spune că ar rezista și fără mâncare, ci doar cu rugăciuni. Acest lucru i-a atras și comparația cu o sfântă. Singura speranță a femeii este ca măgarul să nu o părăsească niciodată, mai ales că îi este drag, animalul trăind de aproape 10 ani pe munte.

sursa

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php