RADU GYR – din nou în mijlocul nostru. Eveniment în Bucureşti.

1 1.107

Afis final Gyr GhicolescuÎntr-o zi de 2 MARTIE, în anul 1905, vedea lumina zilei la Câmpulung (Muscel), Radu Demetrescu, cel ce avea să dea literaturii române cele mai sublime transformări ale suferinţei în poezie, rămânând în memoria românească drept „poetul închisorilor politice”. Sute de mii de deţinuţi politici care au reuşit să supravieţuiască regimului de exterminare din închisorile şi lagărele comuniste, îi datorează enorm lui Radu Gyr: poezia lui, care L-a adus pe Iisus în celulele mizere, a reprezentat o adevărată cheie de boltă a rezistenţei spirituale în întunericul promiscuu al universului concentraţionar bolşevic.

Pentru a-l face pe Radu Gyr şi mai prezent într-o societate românească tentată tot mai mult să-şi uite valorile, vă propunem o seară culturală Radu Gyr.

O seară de cântec şi poezie care va readuce în actualitate personalitatea celui supranumit „poetul închisorilor”.

Sâmbătă, 23 martie 2014, ora 18, Radu Gyr va fi din nou prezent în sufletul bucureştenilor, prin poezia sa, de astă dată înviată de inspirata chitară a lui Walter Ghicolescu. Ceea ce constituie şi un bun prilej de reîntâlnire cu muzica îndrăgitului interpret de muzică folk, prezent şi el la o nouă întâlnire cu bucureştenii. Dar şi un nou prilej de a ne întâlni La Copac, un loc care cinstește si respectă valorile și tradițiile romanești. Se vor recita versurile lui Radu Gyr, se va cânta, ne vom aminti de „cei ce ne-au dat nume”, reconfirmând din nou profeţia poetului zidit de viu: „Din luptele şi-nfrângerile noastre / Aşternem trepte noilor destine, / O scară de mărgean peste dezastre, / Să urce paşii lumii care vine.”

Organizatori: Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Asociaţia Culturală Walter Ghicolescu, Asociaţia Carpaţii

Intrarea: 15 LEI

Vă aşteptăm!

Buciumul.ro

radu gyr preanunt - Copy

1 Comment
  1. Sorin ANDREI says

    Cu ajutorul lui Dumnezeu vom fi prezenti.
    Credem ca o vom aduce si pe Doamna Dorina CRISTEA, fost detinut politic, sotia marelui Dumitru CRISTEA, cel care prin memorare a scos din puscariile comuniste prin care a trecut peste 300 de poezii apartinand in special Comandantului Legionar Radu GYR.
    Vom avea la noi chiar si caietele originale pe care Dumitru CRISTEA a descarcat din propria-i memorie respectivele poezii. Pentru aceste caiete, in Romania comunista, s-au executat peste 100 de ani de detentie.
    Cui ii era si cui ii mai este inca frica de Radu GYR?! Doar unor nebuni si unor indraciti.
    Noi il iubim si, iata, mai nou, am inceput sa ne inchinam la moastele lui.
    Doamne ajuta-ne si da-ne si noua o particica din duhul Comandantului Radu GYR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php