LA CERNĂUȚI – (Capitala Bucovinei Istorice) protestatarii solidari cu „EuroMaidan” au luat cu asalt administrația locală de stat!

0 348

Violente la Cernauti

Pe 24 ianuarie , în Cernăuți protestatarii au luat cu asalt administrația  locală de stat. În acel moment, avea loc ședința extraordinară a consiliului regional Cernăuți . Potrivit presei locale, încercarea de a opri protestarii i-a îndârjit și mai mult pe demonstranți, forțele de securitate folosind gaze lacrimogene . Protestatarii au cerut demisia guvernatorului Mihail Papiev, dar acesta în dialog cu ei a refuzat. Un rol activ în evenimentele care s-au succedat cu violență l-au jucat fanii echipei de fotbal ai clubului local “Bucovina”,un fel de „ultrași” în variantă ucraineană.

Evenimentele au degenerat practic în timpul negocierilor guvernatorului Mihail Papiev cu protestatarii, când miliția  a aruncat în mulțime 2 grenade paralizante . Acest lucru a provocat oamenii care au reacționat cu violență. În incidente, cel care a avut de suferit a fost vice-guvernatorul Mihail Gainiceru care a fost lovit în cap de către un protestatar. Mihail Gainiceru a scăpat în final de furia mulțimii ascunzându-se în clădire. În acest moment el se află internat la spital. Papiev a făcut apel la calm, și a încercat să îi convingă pe protestatari să aleagă calea pașnică de negociere sugerându-le să își delege reprezentanți cu care să dialogheze în mod civilizat, însă această propunere a fost respinsă. Președintele Administrației Regionale de Stat din Cernăuți (Guvernatorul) a repetat că nu va demisiona, iar în cazul în care protestatarii nu vor înțelege  și nu se retrag , atunci guvernul va acționa în conformitate cu legea aplicând forța. În prezent se află aproximativ 6-7 mii de protestatari  în perimetrul Administrație Locale de Stat care continua să fie ocupat de protestatari.

Vom reveni cu amănunte.

Remus Constantiniuc

Redactor/Corespondent de presă

Regiunea Bucovina de Nord  RbnPress.info

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php