Un nou atac SOVIN. Cotidianul Haromszek (Covasna) ingrijorat de “expansiunea ortodoxa”

0 467

 

tricolor covasnaCotidianul de limba maghiară Haromszek, ce apare la Sfântu Gheorghe (Covasna), a lansat azi un nou atac șovin la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Sunt titlul ”Expansiune ortodoxă în Covasna”, redacția cotidianului Haromszek vorbește despre ”cadoul” făcut de Guvernul României celor de la Episcopia Ortodoxă a Harghitei şi Covasnei.

Redacția Haromszek lansează mai multe ipoteze menite să inflameze opinia publică din Covasna și să irite comunitatea maghiară, doar-doar se va isca vreun scandal interetnic și interconfesional. Cotidianul Haromszek deplânge situația bisericilor ”istorice” maghiare care nu primesc înapoi proprietățile din timpul Imperiului Austro-Ungar. Potrivit Haromszek, Guvernul a transferat Hotelul Bradul din Covasna în administrarea Bisericii Ortodoxe Române pentru ca aici să fie găzduiți acei basarabeni care vor obține cetățenia română, care mai apoi vor deveni locuitori al județului iar astfel se va schimba componența etnică a județului Covasna.

Delirul șovin al celor de la Haromszek continuă. Potrivit publicației în limba maghiară, urmează ca angajații să fie disponibilizați, iar în locul lor să fie aduși călugări și călugărițe. Mai mult, lângă hotel se va construi o mănăstire impozantă, care, se subînțelege, ar deranja sensibilitatea maghiarilor din Covasna.

Actualul director al hotelului nu a confirmat aceste zvonuri, el spune că nu le este teamă că vor fi disponibilizați, chiar dacă majoritatea angajaților sunt etnici maghiari (65%). Din mesajul anti-ortodox nu putea lipsi primarul UDMR din Covasna, Thiesz Janos, care a declarat ca și el și-ar dori o astfel se donație din partea Guvernului.

Evident, cei de la cotidianul Haromszek nu suflă o vorbă despre șicanele UDMR împotriva Episcopiei Ortodoxe a Harghitei și Covasnei în cazul sediului Băncii Naționale a României din Sfântu Gheorghe. (detaliiaici) De Dan Tanasa

haromszek-expansiune-ortodoxa-in-covasna”Expansiune ortodoxă în Covasna” titrează cotidianul Haromszek azi, pe prima pagină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php