Vor muta Statele Unite 3.000 de TERORISTI in ROMANIA?

0 393

0Dupa cum s-a putut afla dintr-un dialog intre doi angajati ai Ministerului de Externe Roman, postat pe oretea de socializare “WordPress”  si preluat de The Telegraph, in prezent Statele Unite si guvernul roman negociaza mutarea pe teritoriul  Romaniei  a 3000 de militanti apartinand organizatiei teroriste“Mojahedin-e Khalq” (MEK). Se presupune ca in cazul in care se primeste acceptul partii romane, mujahedinii vor fi amplasati in apropierea orasului Craiova.

Potrivit unor angajate ale Ministerului de Externe Roman, Ioana Raiciu si Dana Marca, Secretarul de Stat american si ministrul de externe roman au discutat problema mutarii mujahedinilor in Romania in cursul unei intalniri la Bruxelles la inceputul lunii decembrie. Jonathan Weiner , consultantul lui John Kerry insarcinat cu problema mutarii mujahedinilor va vizita in curand Romania in acest scop. Am incercat sa contactez serviciul de presa al Ministerului de Externe Roman pentru a confirma aceste informatii, la numerele de telefon listate pe site-ul acestuia insa acestea au refuzat sa comenteze afirmand ca subiectul este prea sensibil.

Intr-adevar, stirea ca se pregateste mutarea a 3000 de teroristi in tara este de natura sa produca o reactie violenta a publicului impotriva guvernului. In acelasi timp, faptul ca informatia “s-a scurs” pe internet poate sa insemne ca guvernul roman incearca sa testeze reactia publicului inainte de a face o declaratie oficiala.

mojo-logo-red1Dar ce fel de organizatie este “Mujahedin-e Khalq” ?

“Mojahedin-e Khalq” este o organizatie terorista islamica iraniana aflata in exil care isi propune rastrurnarea guvernului Republicii Islamice Iran. De la formarea sa la mijlocul anilor ’60, grupul a intreprins numeroase incercari de asasinare a conducerii iraniene, a ucis personal militar si civil american, si a sprijinit luarea de ostatici in timpul asaltului asupra ambasadei americane din Teheran, in 1979, cerand executarea personalului ambasadei.

In 1981 MEK a omorat 70 de oficiali iranieni inclusiv primul ministru si presedintele. Zece ani mai tarziu, MEK a organizat un atac coordonat asupra ambasadelor iraniene din 13 tari. In timpul razboiului dintre Irak si Iran, grupul a luptat impotriva Iranului, de partea lui Saddam Hussein. In total organizatia a omorat peste 50.000 de oameni in diferite tari.

In anul 1997, Departamentul American de Stat a inclus MEK pe lista organizatiilor teroriste. Acelasi lucru la facut si Uniunea Europeana in 2002 dar ulterior, in anul 2009, UE a delistat organizatia, exemplu urmat si de americani in anul 2012.

Organizatia este considerata in continuare terorista in Iran si Irak. Este foarte greu sa spui ca MEK a abandonat complet terorismul. Potrivit canalui de televiziune american NBC precum si a altor surse media, MEK a jucat un rol in asasinarea savantilor iranieni implicati in programul nuclear al acestei tari. Potrivit altor surse organizatia a fost implicata in asasinarea lui Mojtaba Ahmadi, seful securitatii cibernetice al Garzilor Revolutionare Iraninene, precum si in organizarea unui accident serios la uzina de apa grea de la Arak in toamna anului 2013.

Potrivit canalului american de televiziune CNN, organizatia terorista are o structura strict militarizata. Cartierul general al MEK este situat in asa-zisa tabara de refugiati Asraf din Irak. (link catre videoclipul CNN, aici).

In videoclip se poate vedea o coloana de soldati in uniforme albastre si albe marsaluind intr-o zona spatioasa intre doi lei sculptati. Potrivit lui Michael Ware, cel care a filmat vidoclipul in 2007, tabara Ashraf numara 4000 de militanti fiind una dintre cele mai bune baze militare din Irak. MEK dispune de peste 2000 de tancuri, artilerie, transportoare blindate si dispozitive de protectie anti-aeriana. Teritoriul bazei este de fapt un mic oras, cu mall-uri, spitale, gradini, monumente si fantani, ceea ce e cu totul neobisnuit intr-o tara devastata de razboi precum Irakul.

Mujahedinii sunt considerati ca fiind implicati in atentatul impotriva turistilor israelieni care a avut loc in orasul bulgar Burgas in vara anului 2012. In acest caz politia bulgara a acuzat miscarea libaneza Hezbollah, insa aceasta a negat orice implicare, in ciuda faptului ca in alte cazuri si-a asumat astfel de responsabilitati.

Termenii intelegerii nu sunt inca cunoscuti. Totusi, Statele Unite vor folosi probabil toate metodele de presiune si de convingere pentru ca Traian Basescu sa ia decizia favorabila. Este evident ca americanilor nu le pasa de interesele romanilor sau de securitatea Balcanilor. Traducere si adaptare FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php