Dispar românii? Populaţia scade cu 1 român la fiecare 2 minute şi 15 secunde…

2 790
Viitoare mămică. (VALERY HACHE / AFP / Getty Images)

Viitoare mămică. (VALERY HACHE / AFP / Getty Images)
S-a liberalizat circulaţia forţei de muncă, se anunţă noi valuri de scumpiri, de la electricitate, gaze şi benzină până la rechizitele scumpite de taxa pe stâlpii şi semnele de circulaţie din faţă de la librării, şi pe acest fundal de nemulţumire generală şi sărăcie care nu îmbie la creştere demografică defel (de ce să faci copii dacă nu (prea ai) cu ce să-i creşti ?) şi nici la rămas în ţară, populaţia României scade, şi nu oricum, ci simţitor.
Pe blogul demograffiti.wordpress.com, preluat de hotnews se prezintă o serie de cifre şi tendinţe care arată că românii se împuţinează într-un ritm alarmant. Astfel, la 1 iulie 2014 România va mai avea doar 19.450.000 locuitori, cu circa un sfert de milion mai puţini faţă de 1 iulie 2013 şi cu peste 670.000 mai puţini faţă de 20 octombrie 2011, data ultimului recensământ.Suntem cu 3 milioane de oameni mai puţini decât în 1992. Pentru a avea şi o imagine plastică a ceea ce înseamnă această scădere de populaţie în fatp, demograffiti ne dă un reper: este ca şi cum, în ultimii 20 de ani, ar fi dispărut de pe faţa pământului, pentru totdeauna, toată populaţia judeţelor Vrancea, Brăila, Harghita, Călăraşi, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Sălaj, Tulcea şi Covasna!

„Scăderea dramatică a natalităţii şi emigrarea externă masivă „a celor numai buni de muncă, de plătit taxe şi de procreere (ca să nu mai pomenim de exodul de materie cenuşie autohtonă) constituie ingredientele fundamentale pentru extincţia oricărui popor de pe orice harta a viitorului.”, se explică pe demograffiti, care arată că din cele 3 milioane de români mai puţin, 3 sferturi sunt români care au părăsit definitiv ţara (1.000.000 în Italia, 750.000 în Spania, 150.000 în Germania, 100.000 în Marea Britanie, iar restul în alte ţări din Europa sau de pe glob.

Şi în anul 2014 vom continua să ne împuţinăm într-un ritm de 1 român la fiecare 2 minute şi 15 secunde. Dacă acest ritm se va menţine pe termen lung, în nici 15 ani, populaţia României va fi aceeaşi ca după al doilea război mondial: în 1946 eram 15,8 milioane.

Natalitatea în România este în picaj. 2013 a fost anul cu cele mai puţine naşteri de când există România ca stat modern, iar în 2014 lucrurile se vor agrava estimeaza demograffiti. Numărul de naşteri va scădea, pentru al patrulea an consecutiv, sub pragul de 200.000.

Din 3 gravide care vor trece pragul maternităţii în 2014, 2 vor naşte şi 1 va avorta, ceea ce se traduce în: 1 naştere la fiecare 2 minute 40 secunde, 1 avort la fiecare 5 minute 15 secunde

Vom mai avea, în anul ce vine, un sfert de milion de morţi şi de două ori mai puţine nunţi, dar o ploaie de divorţuri în schimb, ceea ce înseamnă:

1 înmormântare la fiecare 2 minute, 1 nuntă la 4 minute şi 15 secunde şi 1 divorţ la fiecare 15 minute şi 45 se secunde.

Blogul Demograffiti precizează că estimările pentru 2014 s-au obţinut analizându-se prin metoda autoregresiei pas cu pas a seriile de timp lunare din perioada noiembrie 2006-octombrie 2013, publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Articolul original poate fi citit aici

via Epoch-Times Romania

2 Comments
  1. nastasiu ana says

    Dar nici nu se mai casatoresc tineri dar sa mai faa si copii sunt timpuri de rahat ,sa faca ponta si badescu cu sleatca lor ca ei au bani nu amariti ca noi

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php