DE CE MONARHIE?

4 776
 • Regele in 1992_04270715

  Fișier:Carol I of Romania.jpg

  “Saracia nu-njoseste sufletele mari nici cand,
  Dar nici aurul nu-nalta pe cei josnici si de rand”
  Vasile Militaru

  Mi se pune ades si mai ales in ultimul timp, aceeasi intrebare: De ce Monarhie? Imi vine sa zambesc si, cateodata, imi vine sa raspund: De ce nu? Dar revin instantaneu si imi spun ca oamenii nu au nicio vina pentru ca inca nu stiu nimic despre aceasta forma de guvernamant, iar cei care mai stiu cate ceva sunt prea batrani sau prea obositi sa mai lupte. Vina este deopotriva a noastra, pentru ca nu ne informam, dar e si a guvernantilor care isi simt amenintate privilegiile, in cazul in care oamenii de rand ar afla adevarul despre Romania Monarhica. Ar afla despre timpurile in care Romania si-a castigat Independenta, desi marile puteri au fost vadit impotriva, ar afla de Romania care hranea Europa, aceeasi Europa care acum incearca sa ne rupa in mai multe parti!!! Romania care ocupa al 5-lea loc la exportul de petrol, Romania care avea Leul mai puternic decat dolarul cu 1,23%, Romania care avea armata respectata, puternica si instruita, Romania care avea Diplomatie ce era ascultata in marile Cancelarii ale lumii! Romania care avea toti romanii in granitele ei! Romania culturala, ce a dat patrimoniului universal oameni de mare cultura!
  Si atunci ma gandesc la bunicii mei. Unul a murit pe front, in al doilea Razboi Mondial, celalalt a slujit in timpul Regilor pe la Jandarmeria de Ramnic! Insa amandoi ne-au transmis prin educatia data tatalui si mamei mele, cate ceva despre vremurile in care Romania era Monarhica. A fost deajuns ca sa ma faca curios si sa ma puna pe citit. Am aflat multe, iar valul s-a ridicat. A existat! A fost adevarat! De ce nu ar fi si acum?
  In ultima vreme, posturile de televiziune, presa, radioul, dar mai ales frenezia articolelor pro si contra de pe net, amintesc cate ceva despre activitatea, intalnirile interne si internationale, conferintele, cartile, vizitele efectuate in tari straine in beneficiul Romaniei, contributia la intrarea in NATO si UE, ale membrilor Casei Regale a Romaniei! Si nu numai! A aparut pe TVR1 chiar si o emisiune intitulata sugestiv “Ora Regelui”. Macar asa cea mai mare parte din populatie ar putea afla adevarul despre acele timpuri si macar asa vor alege in cunostinta de cauza, cand va fi vremea! Incet, incet Romania se trezeste!
  Acum Regele este acasa. Dar nu va veni in fruntea statului decat chemat de popor! Iar noi suntem doar “vremelnici chiriasi ai istoriei”! Probabil ca nepotii nostri ne vor intreba, atunci cand va fi fost prea tarziu, de ce nu am facut nimic! Si pentru ca nu vreau sa fac parte din turma umilita ce tine grumazul in jug, m-am decis sa transmit si eu, dupa umilele mele cunostinte ceea ce batranii si parintii mei m-au invatat! Adevarul! Am inceput sa raspund la intrebarea ce obsedeaza de ceva timp! De ce Monarhie? De ce Monarhie ca alternativa a sistemului de guvernare?
  Exista o frica de monarhie ce nu are nici un suport serios. Multi, se gandesc la monarhie considerand-o ce a fost monarhia, acum o suta-doua de ani in urma, cand, intr-adevar avea cea mai mare putere economica, politica. Astazi puterea politica a trecut in mana guvernului si a clasei politice, ceea ce constituie baza democratiei. Pacat ca la noi clasa politica nu mai este ce era intre cele doua Razboaie! Puterea economica este in mana miliardarilor, iar astazi, topul celor mai bogati, contine foarte rar nume de monarhi sau familii cu traditie aristocratica. Nici puterea mediatica nu este in mana regilor, ci in mana proprietarilor de trusturi media.
  Ce are bun Monarhia? Conform Institutului Legatum din Londra, intr-un top al tarilor cu cel mai mare nivel de trai din lume (!) (2010), se regasec tari ca Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda. Ce au in comun aceste tari? Toate sunt regate. Toate sunt stabile! Iar nivelul de trai depinde direct de stabilitatea politica.
  Stabilitatea politica depinde de existenta monarhiei.
  Frica de monarhie?! NU ! Este de fapt frica de consecintele restaurarii monarhiei:
  -frica de restaurarea respectului pentru valori adevarate
  -frica de promovarea idealurilor profund umane si crestine
  -frica de promovarea valorilor democratice si culturale
  -frica de promovarea adevaratelor valori istorice
  -frica de emanciparea romanilor dezorientati, indoctrinati de comunsti, marxisti.
  -frica de trezire a “Romaniei Tacute”!
  -frica de emanciparea tineretului, a noilor generatii.
  -frica de recuperarea-redescoperirea documentelor (500.000) de la Biblioteca Nationala, arse la revolutie.
  -frica de raspundere pentru tot ce au furat si distrus cei care ne-au guvernat din 1947 incoace.
  -frica de schimbarea legislatiei,
  -frica de depolitizarea justitiei, invatamantului, ministerului de interne, etc..
  -frica de romanii care vor afla adevarata istorie a tarii
  -frica de exemplul personal pe care-l reprezinta Regele si pe care multi romani il pot urma.
  -frica de sufletele miilor de oameni ucisi de comunisti, de strigatul acestor sfinti din fiecare roman: ”vrem dreptate, nu razbunare, vrem justitie!”
  -frica de modernizarea Romaniei pentru care s-au implicat: Liga Studentilor Romani din Strainatate, (studenti care si-au exprimat dorinta de a se intoarce in tara!), Initiativa Tinerilor pentru Modernizarea Romaniei-Cluj, Alianta Nationala pentru Regatul Romaniei, Alianta Civica, Institutul Roman de Istorie Recenta, Fundatia Horia Rusu, Fundatia Corneliu Coposu, Fundatia Culturala Memoria, Fundatia Erbiceanu, Alianta pentru o Romanie Curata, Fundatia Alba-Iulia 1918 pentru Unitatea si Integritatea Romaniei, Asociatia de Tineret SEMPER EXCELSIUS-Arad, Alianta Nationala Vlad Tepes, Alianta Romana “Dacia” din Borgaro-Italia, Asociatia Romanilor din La Vall de Uixo-Spania, etc., etc..
  Spun unii ca isi iubesc tara, ca sunt patrioti, dar sunt contra monarhiei.
  Iata ce spunea Eminescu despre patriotism: “Patriotismul nu este numai iubirea pamantului in care te-ai nascut ci, mai ales, iubirea trecutului, fara de care nu exista iubire de tara”!
  Tara noastra de la 1866 se numeste ROMANIA.
  Cine a facut Unirea? Monarhia!
  Spun unii ca Unirea s-ar fi facut si fara monarhie! (?)
  Ce s-ar fi intamplat cu tara noastra daca nu era Carol I? Carol a fos adus de clasa politica de atunci, tocmai pentru realizarea unirii tuturor romanilor si pentru ca sa se renunte la luptele dintre diferitele familii de boieri care-si doreau fiecare domnia! Daca nu ar fi venit Carol, Unirea realizata sub Cuza, urma sa se destrame!
  Spun unii ca Tara, in vremea primului Razboi Mondial, s-ar fi descurcat si fara Regele Ferdinand!(?)
  Ferdinand, sprijinit puternic de Regina Maria, a facut Romania Mare!
  Ce s-ar fi intamplat cu tara noastra, Romania, daca Ferdinand ar fi abdicat (impreuna cu Regina Maria!) la inceputul razboiului?
  Ar mai exista Romania?
  Eu spun ca nu! Poporul fara capul sau, fara Regele Ferdinand nu ar fi putut sa faca Romania Mare! Asa cum dupa asasinarea lui Mihai Viteazul, prima unire, nu s-a mai facut. Poporul fara conducator s-a destramat! “Bate capul si turma se va imprastia”!! Asa orbecaim noi acum! Fara “cap”!
  Romania nu a fost republica decat dupa 1947! A fost si este o republica impusa, de circumstanta, instalata prin forta si fara legitimitate! Republica la romani s-a dovedit a fi falimentara. Statul republican se dezintegreaza, nu mai are putere, nu mai este respectat (nu a fost niciodata respectat, poate de frica!!). Republica manageriaza prost bogatiile statului, iar pe individ il pauperizeaza pana la durere, nebunie sau moarte! Nu mai are nimic sfant!
  Republica a pierdut legatura cu Dumnezeu!
  Republica nu are conducator, nu are un exemplu de urmat, nu are continuitate, nu are stabilitate! Rrepublica are ….presedinte…de partid!
  Alegerea unui nou presedinte este o loterie ! Cand l-am votat pe actualul, am crezut ca am tras lozul cel mare. Eroare! A fost NECASTIGATOR! Vrem un nou presedinte, mai tragem un loz, din 4 (5) in 4 (5) ani! Cine garanteaza ca va fi castigator?! NIMENI!
  Romani! Nu mai jucati Tara la loterie!
  Alegeti continuitatea, alegeti stabilitatea.
  Alegeti Monarhia constitutionala!

  Av. Mihai Rotaru.

4 Comments
 1. sorin says

  Va imbatati cu apa rece.Voi,monarhistii,habar n-aveti de istorie si mai tineti lectii altora.Nici macar pe vremea comunistilor n-am fost agresori dar am fost pe vremea monarhiei:am invadat Bulgaria( pentru a lua Cadrilaterul) si Ungaria ( este adevarat ca maghiarii atacasera Ardealul dar dupa ce i-am respins armata romana trebuia sa se opreasca la frontiera, nu sa invadeze teritoriul alora , ca Ardealul nu se intinde pana-n Budapesta). Iar in privinta monarhiilor europene mentionate in articol ar trebui spus ca acestea au avut un parcurs istoric mai favorabil decat noi,aici in calea tuturor invaziilor;sunt,dealtfel,popoare mai civilizate ca noi , mai educate si mai harnice , (asta nu-i meritul monarhiei) pe cand noi vom ramane tot codasii Europei orice regim politic am avea pentru ca „asa-i romanu”…

  1. Dan says

   @ Sorin,o sumedenie de ineptii ai debitat. Se observa esti f.tanar si in acelasi timp f.pornit impotriva monarhiei pe care nu o cunosti aproape deloc. Cadrilaterul ca teritoriu,a fost obtinut in urma razboiului balcanic. Frontiera a fost stabilita, dupa ce Bulgaria a fost recunoscuta de celelalte state din Balcani ca un stat agresor. Dealtfel ,pretentiile Bulgariei erau mult mai mari,s-a vazut mai apoi in primul razboi mondial cand tinutul Dobrogei a fost invadat de trupele bulgaresti. In cazul Ardealului,lucrurile au stat un pic diferit,armata romana nu isi putea permite stationarea pe un anumit sector,decat pana la infrangerea definitiva a inamicului. Intrarea armatei romane in Budapesta a stopat in acelasi timp instalarea primului regim bolsevic din Europa ,cel al lui Bella Kun. Cu alte cuvinte ,ambele actiuni au avut justificare atat politica cat si istorica daca luam in consideratie evenimentele care s-au desfasurat dupa aceste date. Regimul monarhic are un mare merit in dezvoltarea Romaniei moderne,din pacate, cu anii comunismului au avut loc schimbari fundamentale de mentalitate in constiinta romanului,lucru care il vedem la tot pasul ,inclusiv la cei ca tine…Sorin.

  2. stelian r says

   Partial ai dreptate ! Tot adevarat este ca „tovarasii” nu s-au luptat cu strainii ci cu propriul popor caruia l-a decapitat ! Au alungat un Rege si au pus in loc un cismar !

 2. ana says

  Traiasca Monarhia!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php