Guvernul le permite caselor de ajutor reciproc să-i execute silit pe pensionari

0 444

Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor vor putea emite titluri executorii pentru recuperarea împrumuturilor acordate unor pensionari rău-platnici, dar cu termen de grație și/sau termene de plată eșalonată, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.
Actul normativ modifică Legea 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor.
„Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede posibilitatea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor de încheia contracte de împrumut care constituie titlu executoriu, iar, în cazul neexecutării obligației, părțile să stabilească alte termene de plată, un termen de grație sau/și termene de plată eșalonată”, informează Guvernul.
Proiectul, lansat în dezbatere publică în urmă cu două luni, modifică legislația în vigoare pentru a da posibilitatea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor să emită titluri executorii pentru recuperarea împrumuturilor acordate unor pensionari rău-platnici, iar caselor teritoriale de pensii, pe baza titlului executoriu, să înființeze popriri asupra veniturilor din pensii, până la lichidarea debitului.
În nota de fundamentare se afirmă că modificările vor asigura eficientizarea procesului de recuperare a debitelor stabilite în sarcina pensionarilor care au contractat împrumuturi de la casele de ajutor reciproc, dar și întărirea capacității organizaționale a caselor de ajutor reciproc.

   de   Olga Dumitrescu Curentul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php