Casa Regală a României denunță folosirea violenței împotriva oamenilor din Pungești și cere consultare populară

1 445

 Casa Regală a României denunță folosirea violenței împotriva oamenilor din Pungești și cere consultare popularăMembrii Casei Regale a României se declară “profund întristați” de evenimentele din comuna Pungești, județul Vaslui, se arată într-un comunicat al instituției, postat pe siteul oficial.

Casa Regală susține eforturile de realizare a independenței energetice a populației, dar adaugă că nu se poate “nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare.”

Totodată, Casa Regală a României denunță “folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român” și consideră că poporul trebuie consultat și ascultat în cazul oricărei decizii ” care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor.

Iată comunicatul integral

Suntem profund întristaţi de situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. La fel ca şi în cazul Roşiei Montane, nu avem cum să fim indiferenţi faţă de viitorul locuitorilor acestei aşezări.

Susţinem eforturile pentru independenţa energetică a României, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare.

Denunţăm folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român. Facem apel la dialog, ca singură variantă pentru detensionarea situaţiei.

Respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate.

Fideli principiului conform căruia suveranitatea aparţine poporului, considerăm că cetăţenii României trebuie să fie consultaţi şi ascultaţi în cazul oricărei decizii care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor.

Mihai Șomănescu ActiveNews

1 Comment
  1. IO../ says

    S-a bagat si „odaia” nemaincapatoare de atata furat a zisului rege al romanilor.CE MILA LE E LA ASTIA DE BIETII ROMANI/Gigi Becalii a facut un sat pentru romanii sinistrati,”odaia”regala ce-a facut?Nimic.Gigi Becalii e dupa gratii sarmanul.”Odaia”regala behae in libertate si o duce super pe banii celor dela Pungesti si din toata tara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php