Reacția Opoziției din Ucraina îi SPERIE DE MOARTE pe separatiști. Dacă Kievul semna Acordul de Asociere cu UE, „regimul” Șevciuk rezista câteva luni sau săptămâni

1 704

1465317_10151820260493775_1435228648_nForțele teroriste sponsorizate de Federația Rusă, care controlează ilegal raioanele de est, tremură când urmăresc reacția opoziției din Ucraina la refuzul lui Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu UE, parafat de RM.

Cele mai importante ideei ale comentariului semnat de redacția portalului informațional Dniestr.ru ce vizează reacția „șefilor” de la Tiraspol, la ultimele evenimente din regiune.

– Săptămâna trecută, situația din Ucraina a cauzat o tăcerea de moarte a „elitelor” transnistrene. Reaminim că în ultimele luni conducerea „republicii” a făcut afirmații extrem de radicale împotriva Uniunii Europene.

– Deși Ucraina a promis să nu „se implice” în treburile „interne”, Șevciuk și Ștanski de frica unor „incidente” la frontieră, nu comentează ce se întâmplă la Kiev. Cu toatea astea, este evident că rezultatul bătăliei politice din Ucraina va influența „situația” în regiune.

– Întregul aparat al administrației separatiste a răsuflat ușurat de două ori, prima dată, atunci când Ianukovici nu a semnat Acordul de Asociere la Vilnius, și a doua oară, când forțele „Berketu” au suprimat cu bestialitate protestele din centrul Kievului. Pentru administrația lui Șevkiuk, acest lucru este un semnal că Ucraina nu va ajuta R. Moldova să-și controleze hotarele de est.

– Experții consideră că dacă Ucraina ar semna Acordul de Asociere, în forma sa actuală, Transnistria ar fi rezistat maxim câteva luni sau chiar săptămâni. Nerespectarea promisiunii de a semnat Acordul, oferă din nou posibilitatea forțelor în frunte cu Șevciuk să „conducă regiunea”.

– Cu toate astea, în Ucraina situația s-a schimbat total iar acțiunile Opozitiei devin mai vocale și mai puternice. A urmat o declarație „speriată” a lui Ianukovici și Azarov, care din nou a trezit mari îngrijorări la Tiraspol.

– În cazul în care, opozitia din Ucraina își va lua revanșa pentru distrugerea Maidanului și-l va îndepărta de la putere pe actualul Președinte, soartea RMN rămâne sub semnul întrebării. Sunt foarte puține șanse ca cei din Kiev să-i uite pe cei care în ultimele luni susțiuneau idologia oficială a Tiraspolului.

– Dacă opoziția va prelua puterea, ea va bloca Transnistria și întregul contingent rusesc fără a mai negocia cu UE sau Chișinău. Pentru, Ianukovici, Transnistria era un activ ce putea fi folosit fie în „târgul” cu Bruxelles fie cu Moscova.

Preluare timpul.md

1 Comment
  1. leon says

    Eu nu stiu daca e bine sa ne bucuram de evenimentele din Ucraina.. Pe termen mediu in UE Romania si Biserica se vor dizolva si atunci este egal daca cu sau fara Basarabia/Transnistria.. Ba din contra, sansa, cel putin a Bisericii ramane in Est.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php