Sârmă ghimpată în jurul liceului românesc din Tiraspol

0 401

                                                                                                                 Foto: Raisa Padurean

Terenul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol a fost înconjurat cu sârmă ghimpată.Directorul adjunct al singurei instituții de învățământ cu predare în limba română din oraș, Raisa Pădurean, precizează pe o rețea de socializare că această acțiune ar fi consecința vizitei unei delegații a OSCE la liceu.

 

,,Este o provocare. Vor sa demonstreze Europei cine sunt stăpâni în Transnistria… Marea Rusie”, afirmă și directorul șef al instituției, Ion Iovcev.

 

Foto: Raisa Padurean

Sârma ghimpată a fost instalată de către administrația școlii sportive cu care liceul ,,Lucian Blaga” împarte aceeași curte. Situația este dificilă din punct de vedere legal, deoarece terenul și clădirea liceului românesc au fost închiriate de Ministerul Educaţiei de la şcoala sportivă.

 

InfoPrut amintește că în urmă cu un an, misiunea OSCE la Chișinău a publicat un raport controversatdespre situația celor opt școli cu predarea în limba română din regiunea transnistreană. Cadrele didactice din cele opt instituții de învățământ și-au exprimat dezacordul cu privire la documentul elaborat de OSCE, deoarece în acesta se stabilea un raport de egalitate între Tiraspol și Chișinău, precum și realizarea unor schimburi de experiență între profesorii şi elevii de la aceste școli cu cei de la școlile și liceele cu predare în limba rusă, unde se studiază altfel de materii (de exemplu, istoria URSS-ului).

sursa: InfoPrut

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php