10.000 de conturi de Facebook supravegheate de guvernele țărilor din UE

0 376

Guvernele țărilor membre Uniunii Europene au trimis către Facebook aproximativ 8.500 de cereri de informații privind 10.000 de utilizatori, doar în prima jumătate a anului, a declarat Richard Allan, directorul de politici publice pentru Facebook în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, scrie New York Times.

FOTO: theguardian.com Anunțul a fost făcut în cadrul unei audieri organizate de comisia pentru libertate civilă a Parlamentului European, desfășurată la începutul acestei săptămâni. În cadrul acestei întâlniri, Richard Allan a lansat un apel către guvernele de pretutindeni pentru a mări gradul de transparență și flexibilitate privind ordinele de securitate națională la care trebuie să se conformeze Facebook, scrie sursa. El susține că autoritățile care înaintează astfel de cereri ar trebui să „spună câte cereri au făcut în numele nostru”.

 

Reprezentantul companiei a declarat că Facebook a răspuns solicitărilor care făceau referire la cazuri ce amenințau siguranța națională, dar și în care viața indivizilor era în mare pericol (de exemplu, cazuri de răpiri de copii). În prezent, Facebook oferă informațiile despre utilizatori gratuit guvernelor. Cu toate acestea, compania ia în calcul introducerea unei taxe în acest sens. Astfel, va putea fi evaluat modul în care banii influențează „raționalizarea cererilor de date făcute de guvern”, punctează Allan.

 

În prima jumătate a acestui an, cele mai multe cereri de informații înaintate de guvernele din țările UE către Facebook au venit din Marea Britanie, Germania, Italia și Franța, potrivit Raportului Cererilor Globale ale Guvernelor. România a efectuat 16 astfel de solicitări, referitor la 36 de conturi, scrie România TV. Cele mai multe cereri au fost înaintate însă de Statele Unite, circa 12.000 de solicitări, cu privire la 21.000 de conturi, scrie NY Times.

de pe Semnele Timpului

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php