Mişcarea Legionară – precizări necesare. Declaraţiile d-lui Florin Dobrescu referitor la manifestația publică organizată în numele Mișcării Legionare

0 860

ADSC_1335Ca urmare a nedumeririi manifestate de numeroși cititori ai Buciumului cu privire la anunțul referitor la organizarea unei manifestații în numele Mișcării Legionare duminică 17 noiembrie, în București, am cerut clarificări d-lui Florin Dobrescu, președintele executiv al Partidului „Totul Pentru Țară”.  
Iată declarația d-lui Florin Dobrescu:

Vreau să precizez că Mișcarea Legionară nu organizează duminică nicio manifestație publică în București.

Am aflat și noi despre cererile adresate de cetățeanul Șerban Suru către Primăria Capitalei, pentru aprobarea unor manifestații de stradă.
Precizăm încă o dată că dl Șerban Suru nu este șeful Mișcării Legionare și nu are calitatea să vorbească în numele ei.

În România de după 1990 și până azi nu s-a putut înregistra legal nicio organizație cu numele Mișcarea Legionară. În aceste condiţii, considerăm că utilizarea unei ștampile rotunde cu inscripția Mișcarea Legionară este cel puţin ridicolă, utilizarea oficială a ștampilelor rotunde constituind exclusiv atributul persoanelor juridice.

Mișcarea Legionară a fost întotdeauna caracterizată de onoare, dreptate şi spirit de legalitate.

Mai mult, ca urmare a deciziei Comandantului Horia Sima de la Budapesta, din 1992, conducerea Mișcării Legionare din țară a revenit unui Grup de Comandă alcătuit din vechi legionari condus la început de comandantul legionar Nistor Chioreanu. Ca urmare  a obstrucțiilor autorităților de a accepta oficializarea Mișcării Legionare acest Grup de Comandă a decis în 1993 ca legionarii din România să activeze politic legal în cadrul Partidului „Totul Pentru Țară” (Pentru Patrie). De asemenea activitatea lor civică se desfășoară în cadrul Fundațiilor Bunavestire și George Manu.

Orice inițiative de tip legionar în afara acestor formule reprezintă acțiuni marginale, fără girul conducerii Mișcării Legionare, care nu poate fi făcută răspunzătoare de aceste acţiuni.

Considerăm lăudabile preocupările tuturor celor ce caută soluții pentru descurajarea promovării proiectului legii antilegionare a lui Crin Antonescu, și susținem orice manifestare în acest sens, desigur cu condiția respectării integrale a legii și ordinii de drept.

Dar avem datoria sacră de a interveni atunci când se abuzează ilegitim de numele Mișcării Legionare, utilizându-se mijloace nepotrivite cu principiile legionare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php