Ponta: „Nu ne întoarcem la anii 30, când isi faceau legionarii de cap pe străzile Bucureștiului!”

3 652

TSD - DISCOTECA

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri ca jandarmii au mandat din partea sa intervina in cazul protestelor, conform legii, atunci cand se trece „linia rosie”. „Aveti din partea mea mandat, jandarmii sa activeze fara niciun fel de complex, cand este vorba de incalcarea legii”, s-a adresat Victor Ponta ministrului de interne, Radu Stroe, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de vineri. Ponta a dat exemplul protestelor din Canada tot impotriva gazelor de sist, unde „s-a intervenit dur”. 

„Vreau sa il rog pe domnul ministru Stroe sa dati un semnal foarte clar de respectare a legii. Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca. Am vazut, colegul nostru domnul Barbua fost agresat, nu e vorba de domnia sa, ca e barbat rezistent, e vorba de faptul ca nu ne intoarcem la anii 30, cand isi faceau legionarii de cap pe strazile Bucurestiului. Cat timp protestele sunt pasnice, sunt in regula, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant. Dar in momentul in care se trece linia rosie, si vorbim de agresiuni, amenintari, blocarea unor drumuri, aveti din partea mea mandat foarte clar de interventie conform legii”, a mai spus http://hn4.hotnews.ro/admin/main.htmpremierul.

Victor Ponta a criticat joi seara, la Antena 3, protestele care au avut loc zilele trecute impotriva gazelor de sist. „La Pungesti terenul e proprietate privata a Chevroniar jandarmii au incercat sa-i impiedice pe oameni sa incalce o proprietate privata. ori respectam cu totii legea, ori spunem ca nu se aplica pentru toti. (…)Consilierii locali au fost amenintati, terorizati si azi s-au grabit sa voteze impotriva explorarilor de gaze de sist. Nu e dreptul consilierilor locali se aprobe sau nu aceste explorari”, a spus Ponta.

De asemenea, a criticat si modul in care a fost agresat ministrul culturii, Daniel Barbu. Ponta i-a cerut ministrului de interne sa prezinte cine sunt „indivizii care au incalcat legea aseara (n.red.17 octombrie), respectiv cei care l-au agresat pe ministrul Culturii”.

Reamitiim ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost huiduit joi seara intr-un club din Centrul Vechi al Capitalei, unde demnitarul participase la o dezbatere. Barbu a declarat ca opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana i-au spart luneta masinii, dupa care a iesit din autovehicul si le-a spus acestora ca „se poarta ca niste neofascisti”. Un clip urcat pe contul Youtube al miscarii Rezistenta Urbana arata momentul in care luneta masinii a cazut, fara a se putea vedea cin a spart-o anterior. Trei protestatari au fost dusi la audieri. Premierul Ponta a declarat ulterior ca „Agresorii trebuie identificati si sanctionati”.

De asemenea, in Canada au loc proteste dure impotriva gazelor de sist.Reamintim ca politia din provincia canadiana New Brunswick a arestat aproximativ 40 de persoane joi dupa ce eforturile de a debloca o autostrada au degenerat, iar opozantii gazelor de sist au incendiat mai multe masini ale politiei. 

Incidentul a venit dupa saptamani de protest saptamani ale localnicilor care au blocat un drum in apropiere de orasul Rexton pentru a impiedica explorarile de gaze de sist din zona facute de SWN Resources Canada, scrie Reuters.

Politistii care au incercat sa inlature blocada au fost atacati cu cocktailuri Molotov si cel putin un foc de arma a fost tras, dar nu de catre acestia.

Opozantii au taiat mai multi copaci pentru a impiedica circulatia camioanelor firmei SWN. Martorii spun ca politia a intervenit agresiv asupra protestatarilor inarmati.

„Au venit aici cu gaze lacrimogene si chiar au pus cainii pe noi”, a spus un alt localnic.

de pe hotnews.ro

3 Comments
  1. vini r says

    mai …ponta cum au cumparat terenurile prin vinzari ilegale dute … cu ei si familia ta cu tot nu esti roman esti un neispravit avar … meriti ceva intre ochii aia cretini

  2. vini r says

    mai … ponta cum au cumparat terenurile prin vinzari ilegale dute … cu ei si familia ta cu tot nu esti roman esti un … meriti ceva intre ochii aia cretini esti un… pleaca din tara la chevron poate iti dau niste gaze sa te trezesti

  3. Alex says

    legionarii isi faceau de cap pe strazi numai in filmele lui Sergiu Nicolaescu. Adevarul este ca in anii 30 autoritatile carliste ca si cele comuniste de mai tarziu isi faceau de cap inchizand, torturand si ucigand oameni. Bag sama ca tov ponta ar vrea sa ne intoarcem la acele vremuri ale iepocii de aur…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php