Martiri în razboiul civil spaniol beatificaţi

0 443
835e9524f19752e524c5918647d5834dFrumos gest  al catolicilor de a-si cinsti sfintii. Imi pare rau ca la noi exista cu totul alte probleme in Biserica (la nivel inalt). Ne meritam soarta.522 de martiri spanioli ai secolului al XX-lea, din timpul razboiului civil spaniol, incluzand preoți, călugări și laici, au fost beatificati în Tarragona, zilele trecute.
La rugaciunea Angelus, ieri dimineață, Papa a vorbit despre această beatificare.
„Lăudați pe Domnul pentru marturisitorii curajosi și stăruiti in mijlocirea lor pentru eliberarea lumii de orice forma de violenta”, a spus el.
Martirii, a adaugat el, „nu iubesc cu jumătate de măsură. Aceasta este iubirea totala, care iubește la extrem. Martirii imita iubirea lui Hristos de pe Cruce, până la sfârșit”.Urmându-le exemplul, cei botezați sunt invitați să fie „creștini în fapta și nu în cuvant, să nu fie creștini mediocri, sa nu exerseze un Crestinism fara substanta, ci sa fie creștini până la sfârșit”.
de Fabian Seiche
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php