ULTIMA ORĂ! Guvernanţii se întorc din nou! Proiectul Roşia Montana NU se mai respinge. Antonescu: „Revenim la Comisia specială”

0 710

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.

FOTO: gandul.info

„Am avut o discuţie cu premierul Ponta şi cu alţi colegi, şi din PSD, şi din PNL, din guvern, pe mai multe subiecte. Cel mai arzător, privitor la Roşia Montană. Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD-ul a convenit să revenim la formula iniţială a unei comisii speciale în Parlament, deci se solicită retragerea procedurii de urgenţă. În comisie să se discute proiectul cu toate elementele lui, căutând soluţii”, a spus Antonescu.

Antonescu a mai subliniat că PNL nu îşi poate asuma ceea ce guvernul nu doreşte.

„Parlamentul nu a închis uşa niciunei dezbateri. Anularea comisiei speciale nu a venit din partea mea. Mă bucur că s-a revenit la această formulă. În rest, despre proiect tot ceea ce avem de spus vom spune în acea dezbatere. Poziţia PNL rămâne cea care a fost comunicată. În această formă, pentru noi proiectul nu rpezintă suficiente garanţii pentru a fi asumat prin votul Parlamentului. Nu putem noi asuma în Parlament ceea ce guvernul nu doreşte sau nu poate să asume”, a spus liderul PNL.

Antonescu a făcut şi un apel către cei care protestează: „Vreau să fac un apel la cei vizaţi de lege, la cei care au o poziţie publică foarte hotărâtă, de la minerii care sunt în protest până la cei care protesteatză în stradă. Este dreptul tuturor să se afirme în forme civilizate, legale. Discuţiile se poartă până la urmă la masa dialogului. Parlamentul nu a închis uşa niciunei dezbateri”.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php