Casa Regală a României distruge proiectul Roșia Montană

4 1.397

familia-regala-a-romaniei (1)

 
În numele Familiei Regale, Alteţa Sa Regală, Principesa Moştenitoare Margareta, trimite publicităţii odeclaraţie, care reprezintă poziţia Casei Regale a României referitoare la Roşia Montană, susţinută continuu din anul 2009.

Principesa Moștenitoare Margareta a României a transmis, printr-un comunicat, poziţia familiei regale faţă de Roşia Montană:

„Virtuțile și personalitatea Roșiei Montană își trag seva din destinul ei aproape unic. Așezarea posedă o tradiție bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate în vreme, vorbesc despre epoca daco-romană, despre cea medievală și despre cea modernă.

Dar Roșia Montană are o frumusețe naturală și o tradiție vie, care sălășluiesc deopotrivă în armonia naturii și în sufletele și mințile oamenilor care o locuiesc.

Multe sunt motivele pentru care Roșia Montană ar trebui să fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate și un model de dezvoltare europeană din Mileniul III. Din păcate, felul în care ținutul a fost tratat în ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul și viitorul lui.

Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani”, se arată în comunicatul Casei Regale.

| de pe stiri.tvr.ro

4 Comments
 1. Ardeleanul says

  Regele Mihai: „Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri”
  Acesta să fie respectul nostru pentru generatia viitoare. Să lasăm pentru ei în pământ cum au stat și pâna acuma resursele ce le are țara aceasta.

 2. IO.../ says

  Acest individ sa inapoiese tot ce a luat(furat) dela poporul roman in nedistinsa lui viata.Cred ca el nu va da nimic inapoi,mai ales vietile a sutelor de mii de romani care au fost sacrificati pe altarul magariei sale zis regele Romaniei.Iar acum a venit cu sleahta progeniturilor sale,la furat din nou,in Romania.Buciume sustinetii,de romani nici nu va pese.

  1. Ion Olaru says

   Proiectul Rosia Montana nu este legal. Cei care l-au initiat si l-au aprobat au comis un grav abuz si vor plati atat pentru subminarea economiei nationale, cat si pentru distugerea vestigiilor istorice ale Neamului Romanesc. Tradarea de Neam si Tara se va pedepsi cu moartea. „Gloante pentru tradatori!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php