Criminal comunist anchetat pentru crime. La 88 de ani, TORŢIONARUL VIŞINESCU dă cu pumnul ca în tinereţe

6 841

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a avut o reacţie violentă după ce jurnaliştii l-au confruntat azi cu materialul publicat de ziarul Gândul şi cu sesizarea penală în care este acuzat oficial de moartea mai multor deţinuţi politici. La 88 de ani, fostul torţionar a dat cu pumnii în jurnaliştii care l-au întrebat despre crimele de la Râmnicu Sărat.

În imaginile filmate de ştirileprotv.ro, Alexandru Vişinescu  îi înjură şi îi agresează pe reporterii veniţi să-l chestioneze. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc l-a acuzat oficial pe Alexandru Vişiescu de omor deosebit de grav, printre victimele sale fiind şi liderul ţărănist Ion Mihalache, care a sfârşit la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de Vişinescu.

După ce gândul a relatat că Alexandru Vişinescu este acuzat oficial de moartea mai multor deţinuţi politici la închisoarea de la Râmnicu Sărat, fostul comandat al penitenciarului a fost confruntat de jurnalişti cu acuzaţiile din sesizarea penală depusă al Parchetul General. Extrem de vioi la cei 88 de ani, Vişinescu i-a agresat pe jurnaliştii veniţi să-i consemneze punctul de vedere. „F***-ţi Cristosu’ mă-tii să-ţi f*t”, a urlat torţionarul Vişinescu în timp ce îşi arunca pumnii către reporteri.

Întrebat de victimele de la Râmnicu Sărat, Vişinescu le-a spus jurnaliştilor că a îndeplinit o funcţie şi nu are nici o responsabilitate. „Nu sunt răspunzător. Am îndeplinit o funcţie. Ce vreţi de le mine?”, spune Vişinescu în înregistrarea video realizată de ştirileprotv.ro

Gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, publică, în cadrul unui proiect media în premieră pentru România, profilul complet al torţionarului Alexandru Vişinescu. IICMER a depus marţi 30 iunie o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor de osebit de grav. Printre vitimele care i se impută lui Vişinescu este şi fostul lideri ţărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat acum un pensionar fericit şi liniştit.

Cine este Alexandru Vişinescu

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, a intrat în istorie cu mult înainte de episodul Râmnicu Sărat. „Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.

CITEŞTE PROFILUL COMPLET AL TORŢIONARULUI ALEXANDRU VIŞINESCU

Cu toate că au trecut 50 de ani de la faptele de care este acuzat Vişinescu, juriştii IICCMER susţin că termenul de prescripţie al infracţiunilor nu poate fi luat în considerare. Potrivit sesizării, autorităţile comuniste au împiedicat cercetarea şi trimiterea în judecată a torţionarilor precum Alexandru Vişinescu, astfel că, din punct de vedere legal, el încă poate fi tras la răspundere pentru infracţiunile de omor deosebit de grav.

Mărturiile despre torturarea deţinuţilor politici de la Râmnicu Sărat au fost făcute publice de către câţiva dintre supravieţuitorii acestei închisori. Alexandru Vişinescu este acuzat de asasinarea lui Ion Mihalache. Ion-Ovidiu Borcea, lider al PNŢ şi deţinut politic la Râmnicu Sărat, l-a acuzat public pe Vişinescu de moartea lui Mihalache. Într-un interviu consemnat de Cicerone Ioniţoiu, Ion-Ovidiu Borcea spune cu subiect şi predicat că fostul comandat al penitenciarului este vinovat de moartea dizidentului Mihalache.

CITEŞTE AICI CUM ÎŞI PEDEPSEA VIŞINESCU VICTIMELE: ION MIHALACHE ERA ABONAT LA BĂTĂILE TORŢIONARULUI

Condiţiile inumane de la Râmnicu Sărat au fost povestite în detaliu de către Ion Diaconescu, unul dintre ultimii seniori ai PNŢ, stins din viaţă în 2011. Într-un interviu acordat lui Cosmin Budeancă, cercetător în cadrul IICCMER, Ion Diaconescu a rezumat astfel condiţiile de detenţie de la Râmnicu Sărat: „Bătăi şi terorizări fizice, care – la fel frigul şi foamea – au fost generale. Bătăile erau pe categorii, pă… şi nu permanente, să-nţelege. Apoi, izolarea. Izolarea fantastică – să trăieşti ca-ntr-un mormânt. Şi mai a fost şi promiscuitatea, care… mă rog, este reprezentată prin acele tinete care stăteau în mijlocul celulelor şi-aşa mai departe.”

Sursa: Gandul

6 Comments
 1. Sorin ANDREI says

  Nu se poate pune problema ca acesti oameni sa fie considerati drept niste „batrani joviali” ori niste „indeplinatori de functii”, etc. Ei nu sunt altceva decat niste satanizati. Ei, in continuare, injura pe Dumnezeu si, desigur, il vor injura si in clipa mortii lor. Un crestin nu are voie, dogmatic, sa intre in legaturi sociale cu astfel de indraciti. Cei mai induhovniciti dintre crestini se pot ruga pentru mantuirea acestor cazaturi, ceilalti, insa, trebuie sa-i ignore.

  1. Florin Dobrescu says

   Da, dar trebuie judecaţi şi condamnaţi pt crime împotriva umanităţii.

 2. sile 231 says

  Nu ne putem astepta la altfel de reactii de la astfel de personaje. Ce trebuie sa intelegem e ca in orice tara civilizata astfel de fepte sunt penale si sunt pedepsite conform legii. Pentru descurajarea celor care mai fac asa ceva.Scuza aceasta ca am primit ordin s-a incercat si la Nurenberg si nu a fost luata in considerare. Ramine de vazut ce va hotari bruma de justitie din Romanika. Pentru ca deasupra judecatii omenesti mai e una.

 3. Camelian Propinatiu says

  Mai bine dupa prescriptie decât niciodata! Agitatie târzie, cumva ridicola. Nicolschi, decedat la 16 04 1992, s-a aparat in presa, linistindu-i pe multi c-a luptat ca si ei doar contra legionarilor si fascistilor. Iar Draghici s-a stins linistit la 12 12 1993, ocrotit de Ungaria! Pentru popor e o ironie rutiera ca Memorialele se fac cât mai departe de tineretul Capitalei, dupa Sighet, urmând Râmnicul Sarat! Ungurii au in inima Budapestei Casa Terorii, iar noi n-avem nimic macar la Jilava (Fortul 13), la Pitesti (Reeducarea) sau la Canalul Mortii. O complicitate intelectuala este si a tolera instalarea unor firme de constructii in celebra inchisoare de Pitesti.

 4. Teodorescu Mircea says

  DIVERSIUNE – Definitii din dictionarul limbii romane: 1) Acțiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice.
  2) Manevră politică întreprinsă pentru a abate atenția populației de la interesele vitale. 3) Acțiune politică întreprinsă de un guvern reacționar cu scopul de a îndepărta atenția opiniei publice într-o direcție nepericuloasă pentru el.

 5. costy says

  sunt multi altii care traiesc bine mersi fara ca nimeni sa ii deranjeze. sunt curios daca pe comandantii INCHISORII AIUD ii va trage cineva la raspundere sau va face public macar numele lor. eu am pe bunicul meu mort acolo fara a cunoaste ce s-a intamplat si fara a cunoaste nici macar locul in care a fost ingropat

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php