Române, vor să-ţi fure pământul! Copilul tău ar putea deveni rob în propria ţară

0 461

Mai suntem oare stăpâni în ţara noastră? Mai au oare rost eforturile celor puţini de a-i convinge pe cei mulţi că suntem în pericol de a fi pur si simplu exterminaţi economic şi industrial de pe scena mondială? Au oare ecou îndemnurile noastre către români de a nu-şi vinde pământurile oricât de tentantă ar fi oferta?

Ne mai reprezintă oare cineva în relaţia cu mai-marii lumii sau ai noştri aleşi nu sunt decât nişte slugi supuse intereselor străine? Întrebări…întrebări…Şi în vreme ce pe cei mai mulţi dintre fraţii noştri încă îi interesează doar ziua de mâine, cei ce ne vor pământul, casele, bogăţiile naturale, continuă să acţioneze harnic, cu paşi mici, dar siguri, către cucerirea, de data aceasta făra sabie, a acestui pământ, urmată de supunerea întregului popor român.
Vă reproduc, în cele ce urmează, o ştire care exemplifică cel mai bine ceea ce se urmăreşte cu privire la România, anume supunerea şi îndatorarea ei.

Atenta la tot ce misca in ceea ce considera ca e ograda ei, SUA a transmis Romaniei doua mesaje clare, fara tablite ajutatoare: investitorii americani vor veni la noi daca vom avea un nou acord cu FMI si o legislatie permisiva pentru exploatarea gazelor de sist.

Insarcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a trasat, e drept in termeni diplomatici, parcursul pe care il au de urmat autoritatile romane, daca vrem sa mai „pupam” investitii straine, in general, respectiv americane, in special.

Butcher a inceput sa descrie cum ar arata „cercul increderii” cu Romania in interior, povestind ce bine s-ar simti investitorii, inclusiv cei americani, daca ar exista predictibilitate si stabilitate legislativa, aceste deziderate fiind realizabile exclusiv – se pare – cu FMI. „De aceea, credem ca un nou acord ar trebui probabil incheiat”, a spus ofcicialul SUA. Asadar, aceasta ar fi o conditie obligatorie pentru atragerea afaceristilor americani la noi, dar nu singura.

protest chevron9693

Ce Nabucco? Chevron!

Butcher a fost de parere ca Romania nu trebuie sa-si planga in pumni din cauza nerealizarii proiectului Nabucco, prin care ar fi intrat in tara gaze mai ieftine. Oficialul SUA crede ca avem destule gaze in Marea Neagra, nemaivorbind de cele de sist, de a caror explorare – si, in curand, exploatare – in Romania se ocupa americanii de la Chevron.

Butcher s-a aratat extrem de mandru de tehnologiile utilizate de firmele americane din domeniu, trecand insa sub tacere faptul ca autoritatile SUA au avertizat Washingtonul ca fracturarea hidraulica poate afecta grav mediul.

„Firmele americane sunt parte a solutiei combinate pentru a asigura viitorul energetic al acestei tari”, a decretat Butcher, referindu-se la Romania. In cocnluzie, ordinele au fost transmise, mai ramane sa fie puse in opera, intru profitul si bunastarea oamenilor de afaceri americani.

Credite refuzate

Banca olandeza Rabobank a anuntat, ieri, ca refuza sa ofere credite agricultorilor si companiilor implicate in industria gazelor de sist. Reprezentantii bancii avertizeaza, astfel, asupra efectelor negative pe care exploatarea hidrocarburilor de sist prin tehnologia fracturarii hidraulice le au asupra mediului inconjurator. Mai mult, Rabobank a restrictionat accesul la credite si pentru fermierii care si-au inchiriat terenurile companiilor care se ocupa de explorarea si exploatarea gazelor de sist. (Sursa Enational)

Române ce încă taci, prin pasivitatea ta nu faci decât să îţi dai acordul ca ţara ta să-i fie copilului tău orfelinat, nu casă cu temelii solide, aşa cum ţie ţi-au lăsat înaintaşii.

Române ce încă taci, faptul că a susţine un demers, un scop, o atitudine, un proiect, încă mai înseamnă pentru tine doar like şi share pe internet, în timp ce toţi cei ce-ţi doresc moştenirea sapă eficient la temelia ţării, va conduce la un viitor în care copilul tău, pe pământul apărat de Decebal, Vlad, Ştefan şi Mihai, va fi doar un rob, atât, nimic mai mult.

Implică-te activ în orice proiect căruia îi subscrii, de la cele privind protecţia mediului şi cele din zona de protecţie socială la cele ce au în vedere cercetarea istorică şi redeşteptarea spiritului naţional! Ia atitudine şi nu te lăsa batjocorit, pentru că istoria îţi dă dreptul să fi stăpânul propriului pământ şi propriului destin!

Nu vă îndemn la violenţe, nici la atitudini rasiste sau ce ar putea conduce la haos. Vă îndemn doar să deschideţi ochii, să puneţi mai presus de ziua de mâine viitorul copiilor voştri. Suntem săraci cu toţii dacă ne căutăm prin buzunare, dar încă spiritul nostru cuprinde în el toată bogăţia acestei ţări. Ei au bani, tehnologie, deţin puterea informaţiei, sunt un nou soi de migrator ce năpădeşte precum lăcusta pe pământul nostru. Vom reuşi oare să rezistăm? NU VĂ LĂSAŢI SPIRITUL ÎNVINS!

Autor: Valentin Roman

Sursa: FrontPress

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php