Elevă de liceu, acuzată pentru că a purtat o bentiţă tricoloră

2 482

Mai mulți elevi ai unui liceu din Covasna fac obiectul unei anchete al Inspectoratului Școlar Județean, după ce câțiva colegi maghiari s-au declarat jigniți de faptul că tinerii ar fi purtat culorile României de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Deși nu au fost provocări, mai mulți elevi maghiari de la liceul Kőrösi Csoma Sándor s-au declarat nemulțumiți de faptul că tinerii români au venit la școală purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru. Mai mulți martori au declarat că organizatorii au fost fete de clasa a IX-a, care au venit la liceu cu bentițe ce aveau culorile tricolorului românesc. Poza cu una dintre elevele românce a fost distribuită pe internet, fata primind amenințări ulterior o serie de amenintari.

De asemenea, conform acelorași martori, mai multi colegi de clasa a XI-a ai fetelor, alaturi de un student, ar fi ieșit în pauza pe holurile liceului fluturând steagul României. Gestul a deranjat elevii maghiari, aceștia raportând cazul la Inspectoratul Școlar Judetean care a demarat deja o anchetă. Directorul liceului, Simon István, a declarat că a demarat, la randul sau, o investigație prin care să se lămurească asupra celor întâmplate.

Sursa: Ghimpele.ro

2 Comments
 1. acc70 says

  daca vreti sa stiti cine o va ancheta ptr ” neobrazarea ” de a fi patriot , ei bine , o bozgorita se va ocupa de toata treaba asta …numele ei e :Keresztély Irma…inspector scolar

  cei care vor sa o „felicite” pentru modul in care va decurge ancheta impotriva unui pui de valah o pot face la adresa de mail :

  k_irma@isj.educv.ro

  1. dumy says

   multumim!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php