BENTIŢA TRICOLORĂ. Protest în COSTUME NAŢIONALE la liceul din Covasna. Elevii nu au intrat la ore

1 1.210

40 de persoane protestează în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna. Aceştia sunt  îmbrăcaţi în costume populare şi cântă imnul României pentru a o susţine pe eleva care a purtat bentiţa tricoloră.

images

Scandal într-un liceu din Covasna de la o bentiţă tricoloră Elevii de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna nu au intrat vineri la ore. Zeci de locuitori din localitatea Zăbala, judeţul Covasna au venit să protesteze pentru a o susţine pe tânăra care a purtat bentiţa tricoloră.  Oamenii sunt nemulţimiţi de lipsa de reacţie a autorităţilor.

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Diana Lulu, aproximativ 25 de persoane, între care şi copii, s-au adunat în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, unde au venit cu steaguri ale României, adulţii fiind îmbrăcaţi în costume populare româneşti, iar copiii având bentiţe tricolore.

Au cântat melodii populare româneşti

Oamenii, care sunt din localitatea Zăbala, au cântat melodii populare româneşti. Ei se află şi la ora transmiterii acestei ştiri în faţa liceului, fiind o manifestaţie paşnică.

Acţiunea este una de solidaritate cu eleva de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna care de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Pe de altă parte, potrivit unor surse locale, echipa de control a Ministerului Educaţiei a ajuns vineri dimineaţă la Liceul „Korosi Csoma Sandor”, unde face verificări după ce eleva de clasa a IX-a care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc ar fi fost apoi ameninţată pe o reţea de socializare.

Scandal într-un liceu din Covasna Vă reamintim că mai mulți elevi ai unui liceu din Covasna fac obiectul unei anchete al Inspectoratului Școlar Județean, după ce câțiva colegi maghiari s-au declarat jigniți de faptul că tinerii ar fi purtat culorile României de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Deși nu au fost provocări, mai mulți elevi maghiari de la liceul Kőrösi Csoma Sándor s-au declarat nemulțumiți de faptul că tinerii români au venit la școală purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru. Mai mulți martori au declarat că organizatorii au fost fete de clasa a IX-a, care au venit la liceu cu bentițe ce aveau culorile tricolorului românesc. Poza cu una dintre elevele românce a fost distribuită pe internet, fata primind amenințări ulterior o serie de amenintari.

De asemenea, conform acelorași martori, mai multi colegi de clasa a XI-a ai fetelor, alaturi de un student, ar fi ieșit în pauza pe holurile liceului fluturând steagul României. Gestul a deranjat elevii maghiari, aceștia raportând cazul la Inspectoratul Școlar Judetean care a demarat deja o anchetă. Directorul liceului, Simon István, a declarat că a demarat, la randul sau, o investigație prin care să se lămurească asupra celor întâmplate.

„Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie”, a declarat eleva într-un interviu pentru Cotidianul.

Sursa: www.realitatea.net

 

N.R. Sabina, elevă a unui liceu din Covasna a fost ameninţată cu moartea, după ce împreună cu câţiva colegi au mers la liceu cu steaguri tricolore şi au mărşăluit pe holurile instituţiei de învăţământ. Pe lângă faptul că a fost ameninţată cu moartea, Sabina este şi anchetată pentru „instigare la violenţă”. Astfel, în semn de solidaritate cu Sabina şi colegii ei, vineri de la ora 16.00 , în faţa Prefecturii din Braşov vom afişa tricolorul şi vom intona imnul „Deşteaptă-te române”. Anunţă prietenii, rudele, persoana iubită, cunoscuţii şi vino şi tu.

1 Comment
  1. acc70 says

    De la inceput vreau sa precizez ca nu dau lectii nimanui,dar un asemenea gest de patriotism trebuie rasplatit…
    mai ales cand in vremurile actuale se poarta antiromanismul si antiortodoxismul..

    Sugestia mea catre dvs ( Partidul TPT ) , in calitate de unic partid nationalist autentic,este sa ii acordati statutul de MEMBRU DE ONOARE al Partidului TPT Sabinei….Un asemenea gest nobil ar cataliza si bruma de patriotism ce a mai ramas in Romania,s i ar face pe bozgori sa priceapa ca romanii n-au plecat cu totul la capsuni si au ramas sa isi apereTARA SI LIMBA

    De asemenea ar trebuii sa cereti public ca regionalizarea sa se faca doar dupa un autentic Referendum, ca sa numai stam ca oile sa decida cu viata noastra altii

    La referendum ( daca va avea loc) sa votati IMPOTRIVA REGIONALIZARII caci este impotriva intereselor neamului nostru

    Doamne ajuta-ne

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php