Naţionaliştii spanioli împotriva separatismului

0 444

Intr-o dupamasa calduroasa de Mai, peste 2.000 de nationalisti spanioli au marsaluit pe strazile Madridului sub mesajul “Impotriva separatismului – Pentru unitatea Spaniei” la apelul organizatiilor La Falange, Nuda Patriota Espanol, Movimiento Catolico Espanol – Accion Juvenil si Asociatiei Vieja Escuela Madrid.

Impunatoarea demonstratie a avut loc in data de 25 mai si a venit ca o replica a nationalistilor din mai multe organizatii si partide la adresa tendintelor separatiste si antispaniole tot mai intense si frecvente in anumite regiuni ale Spaniei, precum Catalunia sau Tara bascilor.

La marsul nationalistilor s-a alaturat un important numar de suporteri ai echipelor de traditie din capitala, respectiv de la Real Madrid si Atletico Madrid. Desi presa a incercat in nenumarate randuri sa eticheteze marsul ca fiind organizat de “niste ultrasi si huligani extremisti”, prezenta suporterilor a avut loc in deplina disciplina si a reprezentat o palma data celor ce incurajeaza actele si simbolurile separatiste si antispaniole pe unele stadioane.

Participantii la mars au afisat zeci de steaguri ale Spaniei dar si steaguri ale Diviziei 250 Albastre, care a participat in timpul celui de al doilea razboi la campania de pe Frontul de Est impotriva Armatei Rosii. Pe bannerele afisate erau imprimate sloganuri precum “Unitatea Spaniei nu se voteaza, nu se negociaza”, “Unitate nationala”, “Tineretul suntem noi”, “Impotriva separatismului, sub un singur drapel” etc.

Marsul s-a incheiat prin discursurile organizatorilor, fiind aplaudate la scena deschisa de madrileni. In final s-a intonat imnul Spaniei si imnul nationalist “Cara al sol”.

Sursa: FrontPress

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php