Iaşi: Nichita candidează din partea legionarilor la primărie

0 392

Nichita si-a depus candidatura la functia de primar al municipiului Iasi din partea Partidului „Totul pentru tara”, formatiune politica cunoscuta si ca partid al legionarilor. Nu este, insa, vorba de primarul in functie Gheorghe Nichita, ci de un anume Petru Nichita, cel care s-a inscris in cursa pentru Palatul Roznovanu inca de acum cateva zile. Petru Nichita este nascut pe 17 februarie 1956, in localitatea Harlau, si este de profesie tehnolog. Nichita ocupa functia de administrator in prezent. Biroul Electoral Municipal (BEM) a inregistrat candidatura acestuia pe 30 aprilie. Formatiunea politica amintita si-a stabilit candidatii si la Consiliul Judetean. Pentru functia de presedinte va candida Vasile Dorohoianu.

Partidul „Totul pentru Tara” a fost infiintat in 1993, sub denumirea de Partidul pentru Patrie. Este format de un grup de vechi legionari si este continuatorul partidului legionar din interbelic infiintat de Corneliu Zelea Codreanu. Partidul infiintat in 1993 a activat in paralel cu alt partid legionar, respectiv „Noua Romanie Crestina”. Cele doua formatiuni au incercat sa se uneasca, dar in urma unor neintelegeri, partidul „Noua Romanie Crestina” s-a dizolvat.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php