9 Mai la Iaşi. O altfel de sărbătoare.

0 400

Sărbătoarea Zilei Independenţei a fost marcată de membrii filialei Iaşi a Partidului „Totul pentru Ţară” într-un mod diferit, vrînd să atragă astfel atenţia societăţii româneşti asupra unei paginid e Istorie ţinută încă în ascuns de autorităţi şi de istoricii consacraţi.

 

După participarea la ceremonia oficială din centrul Iaşului, închinată eroilor Războiului din 1877-78, împreună cu delegaţia Noii Drepte din Iaşi, camarazii din Partidul „Totul pentru Ţară” au organizat o ceremonie religioasă la monumentul foştilor deţinuţi politici morţi în închisorile şi lagărele comuniste. Slujba de pomenire a fost oficiată de doi preoţi de la Biserica Banu, în timp ce tinerii membri ai TpT şi ND au făcut de gardă la monument cu drapele tricolore şi verzi.

 

A fost strigat apelul morţilor, în cadrul cpruia au fost pomeniţi o serie de eroi ai luptei pentru propăşirea spirituală şi materială a neamului românesc, începînd cu Dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi încheind cu Corneliu Zelea Codreanu, Ionel Moţa, Horia Sima şi toţi martirii Rezistenţei anticomuniste.

 

S-a intonat Imnul legionarilor căzuţi şi Imnul sfintei tinereţi legionare, iar un veteran a sunat din goarnă apelul militar, fapt ce a impresionat deosebit ieşenii care se opriseră să asiste la ceremonie.

 

Au fost prezenţi reprezentanţi ai televiziunilor locale. După manifestare, camarazii au fost invitaţi de dl Dorohoianu în cartierul Bucium, unde a avut loc o agapă.
Pe această cale, Conducerea Partidului „Totul pentru Ţară” doreşte să mulţumească camaradului Vasilică Dorohoianu pentru organizarea acestei manifestări binevenite.

Florin Dobrescu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php