Trei hocheişti maghiari din naţionala „under 16”, amendaţi pentru hărţuirea coechipierului român

0 553

 

Trei hocheişti de etnie maghiară din selecţionata „under 16” a României au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce reprezentanţii forului i-au găsit vinovaţi de hărţuirea colegului lor Florin Cosmin Marinescu, care nu vorbea maghiara, relatează Mediafax.

Incidentul s-a petrecut în vestiarul naţionalei de hochei a României „under 16”, în ziua de 1 decembrie 2011.

În urma unei investigaţii, CNCD a ajuns la concluzia că hocheiştii Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos se fac vinovaţi de discriminare pe criterii etnice, ei „hărţuindu-l” pe colegul lor Florin Cosmin Marinescu.

„Minorii A.A., M.A. şi G.I.A. au fost sanctionaţi pentru săvârşirea faptei de discriminare pe criteriul etniei împotriva minorului C.M. sub forma hărţuirii. Prin hărţuire se înţelege acel comportament pe baza unui criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv”, se precizează într-un comunicat de miercuri al CNCD.

CNCD a amendat şi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, pe care a găsit-o vinovată de „comportament pasiv care a condus la săvârşirea faptei de discriminare, prin crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv faţa de minorul C.M.”.

Amenda pentru Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a fost stabilită la 2.000 de lei.

În 1 decembrie 2011, jucătorul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat de coechipieri în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori „under 16”, de la Mircurea-Ciuc.

„Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude”, a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua, într-un memoriu adresat forurilor sportive.

Pe lângă CNCD, şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a deschis o anchetă în acest caz. În urma propriei investigaţii, forul sportiv a decis să-i suspende pe termen nelimitat pe jucătorii Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred şi să-i sancţioneze cu mustrare pe antrenorii echipei naţionale de hochei pe gheaţă „under 16”.

Sursa: România Liberă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php