Ziua Unirii Basarabiei cu România

1 661

Chişinău

Peste 3 000 de unionişti s-au adunat duminică, 25 martie, în mun. Chişinău, la marşul Unirii. Militanţii de pe ambele maluri ale Prutului, impreună cu reprezentanţii a zeci de organizaţii, partide, mişcări etc. s-au unit într-un suflet pentru a serba ziua cea sfântă a Unirii Basarabiei cu Patria-mumă România.

Sărbătoarea s-a desfăşurat sub forma unui marş pe bulevardul Ştefan Cel Mare, urmat de un concert în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, unde participanţii au unit inimi cu inimi într-o Hora a Unirii. În cuvântarea sa, d-nul Valeriu Ciubotaru a salutat pe toţi românii adunaţi la această frumoasă sărbătoare. La fel, a ţinut un discurs şi Anatolie Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Transnistria “Tiras-Tighina”, poetul Sandu Cupcea şi alţii. Pentru a fi alături de fraţii săi de peste Prut, circa 100 de persoane din România au sosit în această zi la Chişinău.

Din păcate nu au lipsit nici provocările din partea unor indivizi marginali, majoritatea vorbitori de limbă rusă, care au blocat până la intervenţia forţelor de ordine accesul în Piaţa Marii Adunări Naţionale, scandând lozinci moldoveniste şi şoviniste. Însă acest lucru nu a putut să împiedice buna desfăşurare a sarbatorii.

Manifestaţii asemănătoare au avut loc şi la BălţiUngheniOrhei şi Hânceşti.

 

1 Comment
  1. alex says

    Un ideal nu trebuie sa moara niciodata.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php