Basarabia: o nouă forţă politică la orizont!

2 617

Sambata, 22 octombrie, la Chisinau a avut loc Congresul Partidului National Roman. Astfel, s-a pus baza unei forte noi, care a propus in scopurile sale Statutale si Programul sau ca obiectiv fundamental Reunificarea Patriei Romane.

PNR  a propus urmatoarele obiective politice:
1) Să contribuie pe căi constituţionale la apropierea clipei de reîntregire a Patriei prin lichidarea pactului Molotov – Ribentrop.
2) Unificarea după modelul german (din 1989), a celor două state româneşti, România şi  Republica Moldova.
3) Lupta pentru românism şi apărarea valorilor naţional-creştine.
4) Funcţionarea Limbii Române ca Limba de stat şi comunicare interetnică pe întreg teritoriu a Republicii Moldova, condamnarea moldovenismului primitiv.
5) Sprijinirea Bisericii Ortodoxe în proiectele sale sociale şi misionare.
6) Combaterea oricărui separatism, neadmiterea federalizării Republicii Moldova.
7) Crearea condiţiilor social-economice, care să încurajeze revenirea cetăţenilor plecaţi din  cauza sărăciei, prin recalificare, angajare şi scutirea de taxe şi impozite la deschiderea unei afaceri în ţară.
8)  Interdicţia pentru fosta nomenclatură a regimului comunist de a ocupa funcţii în  administraţia publică centrală şi locală. Interzicerea partidului şi ideologiei comuniste şi adoptarea legii lustraţiei.
9) Educarea tineretului în spirit naţional şi creştin, întreţinerea cultului eroilor, al tuturor celor care s-au jertfit pentru Dumnezeu, Neam şi Patrie.
10) Alocarea unor fonduri mai mari din bugetul de stat pentru domeniile vitale ale viitorului  Neamului Românesc: Sănătate, Educaţie, Apărare.
11) Favorizarea legislativă a investitorilor autohtoni şi a capitalului naţional şi limitarea  monopolului stăin în sfera economică. Interdicţia persoanelor fizice şi juridice străine de a dobândi terenuri agricole şi din fondul sivic.
12) Protejarea familiei tradiţionaliste. Stoparea declinului demografic, care ameninţă viitorul Naţiunii Române şi promovarea unei politici de creştere a natalităţii.
13) Reîncriminarea defaimării ţării şi a naţiunii. Instaurarea unui climat de moralitate în viaţa publică, prin radicarea politicianismului şi corupţiei.
14) Promovarea Justiţiei Sociale. Confiscarea averilor ilicite. Anularea privatizărilor frauduloase şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de sărăcirea Republicii Moldova. Garantarea  siguranţei cetăţenilor prin radicarea clanurilor interlope care au pus stăpânire pe Republica Moldova.
15) Promovarea unei politici externe bazată pe demnitate şi primatul Interesului Naţional.
Partidul National Roman vine cu o platforma National-Crestina, avand drept scop lupta pentru unirea tuturor romanilor si apararea romanismului in Basarabia, unitatea nationala si pastrarea valorilor nationale si crestine, distrugerea ramasitelor comunismului si neadmiterea batjocoririi istoriei neamului romanesc.
In cadrul Congresului a fost ales Presedintele Partidului National Roman, care a devenit d-nul Valeriu Ciubotaru, vechi luptator pentru unirea Basarabiei cu Patria Mama Romania, iar in functia de Prim-vicepresedinte a fost ales Sergiu Lascu, liderul nationalistilor basarabeni. Totodata, au fost alesi patru vicepresedinti – Boicu Albert, Goian Mihai, Mitache Constantin si Oleg Gherman.

In calitate de oaspete de onoare, la Congres a fost invitat d-nul Tudor Ionescu, liderul Partidului Nationalist din Romania, care a salutat formarea Partidului National Roman, fiind singurul partid din Basarabia care lupta pentru reunificarea Patriei.

2 Comments
  1. alex says

    Salut pe cei cu inima Romana.

  2. Sorin ANDREI says

    Bravo lor. Sa le-ajute Dumnezeu. Basarabia trebuie sa vina acasa. In acest sens, pe-ntai decembrie, decat sa belim ochii si sa aplaudam la marsuri militare in care de la pasul de defilare si pana la tancuri nimic nu mai este romanesc, mai bine am manifesta public pentru refacerea Romaniei dodoloate. Toti nationalistii, la unison, in centrul Bucurestiului: „Basarabia este Romania”.
    Ce ziceti, ne bagam?
    Sorin ANDREI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php