O nouă biserică în Mitropolia Basarabiei

0 618

Săptămâna trecută, Înalt Preasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului şi Mitropolitul Basarabiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit piatra de temelie a noii biserici din oraşul Căuşeni, Republica Moldova. Lăcaşul, care va fi construit pe un teren al Spitalului ‘Ana şi Alexandru’ din oraş, va purta hramul ‘Naşterea Sfântului Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan’, după cum ne informează Ziarul Lumina.

În cuvântul de învăţătură, Înalt Preasfinţitul Petru a vorbit despre importanţa lăcaşului de cult pentru o comunitate de creştini.

‘Este binecuvântată fapta frăţiilor voastre că aţi reuşit, după multe încercări, să obţineţi acest teren şi acum să punem piatra de temelie a unui nou sfânt lăcaş unde va fi slăvit Dumnezeu. Bunul Dumnezeu să vă ajute să duceţi la bun sfârşit această lucrare. Nu va fi uşor, ţinând cont de timpurile grele sub raport financiar prin care trecem. Dar acolo unde este credinţă puternică, Dumnezeu ajută. Ştim că în acest cartier al oraşului este nevoie de o biserică şi Dumnezeu v-a ales să fiţi aceia prin care se începe această lucrare. Dumnezeu pe toţi ne cheamă să fim împreună lucrători în via Sa, dar din păcate nu toţi răspund acestei chemări’.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a apreciat efortul părintelui Ioan Pancu, protopop de Căuşeni şi parohul viitoarei biserici, care de mai mulţi ani se zbate să obţină un teren pentru acest sfânt lăcaş.

La rândul său, părintele Ioan a mulţumit pentru slujba oficiată şi tuturor celor care l-au sprijinit în obţinerea terenului pentru noua biserică, exprimându-şi încrederea că, odată cu începerea construcţiei, numărul celor care vor dori să contribuie la înălţarea sfântului lăcaş va creşte.

Totodată, administraţia Spitalului ‘Ana şi Alexandru’, prezentă la slujba de sfinţire, a menţionat că se bucură de conlucrarea ce urmează să fie între medicii angajaţi şi preoţii care vor avea grijă de Biserica ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, fapt care va fi de mare folos tuturor pacienţilor instituţiei medicale din Căuşeni.

La finalul slujbei de sfinţire, Înalt Preasfinţitul Petru a oferit distincţia ‘Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni’ creştinilor care s-au remarcat printr-o contribuţie substanţială la obţinerea terenului pentru construcţie şi a împărţit celor prezenţi icoane.

Sursa: basilica.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php