Tensiuni rasiale în Cehia. Revoltă locală împotriva ţiganilor

0 360

Noutati de la Frontpress.ro

În general suntem tentaţi să credem că doar în oraşele şi satele din România există probleme când vine vorba de minoritatea ţigănească, cea mai numeroasă din ţară. Adevărul este că oriunde există grupuri compacte şi numeroase de ţigani există probleme de integrare, din Rusia, trecând prin Ungaria, Slovacia, Italia, Germania, până în Franţa şi Spania. Ultimele incidente au avut loc sâmbătă în Cehia, în oraşul Varnsdorf, localitate situată în apropiere de graniţa cu Germania şi cu 16.000 de locuitori. Sute de localnici s-au adunat pentru a se confrunta cu ţiganii, poliţia fiind nevoită să blocheze mai multe străzi pentru a preveni vărsarea de sânge.

Protestatarii, printre care şi câţiva militanţi naţionalişti radicali, şi-au motivat acţiunea prin lipsa de reacţie a autorităţilor în ceea ce priveşte rezolvarea infracţionalităţii crecânde din sânul comunităţii ţigăneşti. Iniţial doar 250 de oameni s-au adunat pe străzi, dar în timp ce avansau prin oraş, alte sute de persoane li s-au alăturat.

Ţiganii, în jur de 150 la număr, s-au adunat şi ei, pregătiţi de confruntare, în faţa unui hotel dezafectat din localitate.

Poliţia a reuşit să ţină cele două tabere la distanţă, existând doar câteva incidente minore şi izolate. Mai multe persoane au fost reţinute, pentru acte de vandalism, violenţe sau refuzul legitimării de către poliţişti.

“Localnicii sunt foarte supăraţi. Probleme există şi acum oamenii au ieşit în stradă”, a declarat pentru presa cehă Romana Macova, purtătoarea de cuvânt a primăriei din Varnsdorf. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php