Comunistii rusi lanseaza ‘Comitetul anticoruptie Stalin’

1 1.838

Partidul Comunist al Federatiei Ruse a lansat site-ul ‘Comitetul anticoruptie I.V.Stalin’. Proiectul a fost initiat in apropierea alegerilor parlamentare din decembrie, comunistii fiind decisi sa foloseasca lupta anticoruptie drept una dintre principalele arme electorale.

‘Scopul nostru este nu de a distruge, ci de a crea. De a lupta impotriva coruptiei pentru consolidarea tarii, nu pentru dezbinarea ei. Aceasta este o munca anevoioasa si complicata. Toti cei care sunt pregatiti pentru lupta sunt invitati in randurile noastre’, se spune la rubrica ‘Scopul proiectului’. Rubrica este ilustrata de o felicitare pe care sta scris: ‘Sa muncim astfel ca tovarasul Stalin sa ne spuna ‘Multumesc’!’, precizeaza cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.

Comunistii le propun cetatenilor sa dezvaluie fapte de coruptie, deputatii comunisti promitand sa le verifice. ‘Vrem ca fiecare om necinstit sa simta prin ‘toti porii’ ca in orice moment informatia privind masinatiunile si afacerile sale pot deveni cunoscute intregii tari’, se spune pe site.

Pe pagina de site mai exista si rubrica ‘Lista neagra’, pe care urmeaza sa fie trecuti functionari corupti, precum si structuri de stat implicate in acte de coruptie. Deocamdata, aceasta rubrica este aproape goala: aici figureaza doar cativa functionari regionali.

Comunistii intentioneaza sa foloseasca tema luptei anticoruptie in lupta electorala. Inainte de vacanta parlamentara, comunistii au inaintat pentru dezbateri un proiect de lege privind ratificarea celui de-al 20-lea articol al Conventiei ONU privind combaterea coruptiei, articol care cere ca ‘majorarea semnificativa a activelor unei persoane cu functie publica sa fie recunoscuta drept infractiune, in cazul in care acestea (activele) depasesc semnificativ veniturile legale ale persoanei si nu pot fi explicate in mod rational. Documentul ar putea fi dezbatut in timpul sesiunii de toamna, insa este putin probabil sa fie adoptat.

‘Atat timp cat campaniile electorale la nivel federal nu s-au incheiat, partidul ‘Rusia Unita’ (detine majoritatea in parlamentul rus) nu va face nimic cu o tema atat de periculoasa pentru el’, a declarat pentru Nezavisimaia Gazeta o sursa de informatie din cadrul Comisiei parlamentrare pentru securitate.

Totusi, este de asteptat ca si alte partide din Rusia, inclusiv ‘Rusia Unita’, sa faca apel la tema luptei anticoruptie in contextul alegerilor parlamentare din 4 decembrie. De pe Epoch Times

1 Comment
  1. Remi says

    Interesanta ideea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php