Protest la Cotroceni faţă de proiectul Roşia Montană – Băsescu, în mijlocul manifestanţilor

1 778
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a fost tras la raspundere, marti seara, in fata Palatului Cotroceni, unde zeci de oameni s-au adunat sa protesteze fata de exploatarea aurului la Rosia Montana.
„Nu o sa reuseasca un referendum pentru ca foarte multi oameni vorbesc de Rosia Monata fara sa o fi vazut”, le-a spus seful statului zecilor de protestatari care ii reprosau ca „acel aur reprezinta un dezastru ecologic”.
Din mijlocul multimii, Basescu a reiterat ca proiectul de la Rosia Montana „sta ingropat din 1997” din cauza lasitatii oamenilor politici. „Din ’97, de cand s-a semnat contractul, ne facem ca dezbatem si nu facem, de fapt, nimic”, a spus seful statului.
Traian Basescu a incercat sa le explice celor care protestau in fata Palatului Cotroceni ca „este interes public sa fie exploatate resursele tarii”, insa oamenii nemultumiti au continuat sa ii reproseze ca distruge Muntii Apuseni.
La un moment dat, un cetatean a ridicat putin tonul la presedinte. „Discutam decent si ne ascultam”, a replicat Basescu.
„Daca vreti sa ne intoarcem la comunism… Suntem la vreo 21 de ani de la schimbarea de sistem. Vad ca dumneavoastra vreti sa va intoarceti la statul care sa exploateze. Statul nu mai face asta”, a mai sustinut presedintele, potrivit Newsin.
Mai multe persoane care nu sunt de acord cu proiectul Rosia Montana au anuntat ca vor protesta, marti seara, de la ora 19:00, in fata Palatului Cotroceni, dar si in fata mai multor sedii PDL din tara.
… In cadrul protestului, participantii i-au aratat presedintelui Traian Basescu „cartonas rosu” pentru sustinerea proiectului de la Rosia Montana.
Actiunea vine dupa ce vizita presedintelui Traian Basescu la Rosia Montana nu a fost lipsita de scandal. Sustinatorii proiectului s-au luat la harta cu localnicii care se opun si a fost nevoie de interventia jandarmilor.
In urma cu o saptamana, seful tarii si-a anuntat sprijinul pentru demararea exploatarii aurului la Rosia Montana, iar luni a vizitat localitatea, fiind intampinitat pe de-o parte de opozantii proiectului si, pe de alta parte, de minerii care vor sa inceapa sa lucreze.

Sursa: Ziare.com
Autor: Diana Robu

1 Comment
  1. Quyen Gillispie says

    I couldn’t resist commenting

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php