PDL vrea comasarea alegerilor în 2012

0 438

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca ideea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare este buna pentru ca, „in proasta traditie romaneasca”, fiind decalate scrutinele, institutiile paralizeaza un an, iar politicienii „isi pierd mintile„.

Voinescu a aratat ca PDL va purta discutii cu UDMR, pentru ca o modificare legislativa nu se poate face decat daca exista o majoritate politica si a precizat ca democrat-liberalii vor sa mearga in Parlament cu o propunere a coalitiei. El considera ca, oricare va fi aceasta propunere a coalitiei, cu siguranta, UDMR o va accepta.

Voinescu a explicat motivele pentru care comasarea alegerilor locale cu parlamentare este o idee buna. El a aratat ca, „in proasta traditie romaneasca”, anul electoral in care au loc alegerile locale in primavara si cele parlamentare in toamna „este un an in care institutiile Romaniei paralizeaza”.

El a precizat ca al doilea argument pentru aceasta actiune este legat de costuri, aratand ca in situatia actuala Romania nu-si poate permite „sa se lase in propriile ei proaste traditii”.

Potrivit lui Sever Voinescu, trebuie operate cateva modificari legislative in legea administratiei publice locale, ceea ce inseamna in mod concret ca simultaneitatea alegerilor locale si parlamentare „se poate realiza doar daca exista o vointa politica majoritara in acest sens”.

Sursa: www.9am.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php