Germania: Social-democraţii încep un nou război cu naţionaliştii

0 474
Germania: Social-democratii incep un nou razboi cu nationalistiiLiderul Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, a cerut interzicerea Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune politică naţionalistă din ţară. Această iniţiativă “democratică” nu are însă sprijinul prea multor politicieni.
“De multă vreme sunt pentru interzicerea NPD-ului”, a spus social-democratul pentru ziarul Bild am Sonntag.
Vicepreşedintele SPD, Olaf Scholz, s-a declarat şi el pentru scoaterea în afara legii a NPD-ului, considerând partidul ca fiind “necompatibil” cu Constituţia.
În trecut au fost mai multe tentative de interzicere a NPD-ului, dar care au eşuat pe rând. Această temă de discuţie a revenit însă după atentatele din Norvegia, puse atât de convenabil pe seama “extremismului de dreapta”.
Propunearea social-democratului a fost criticată în acest sfârşit de săptămână chiar de ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich. Acesta a declarat că “oricine ridică problema interzicerii NPD-ului după incidentele din Norvegia, nu face decât să exploateze acest eveniment tragic pentru propriile interese politice”.
Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a partidului, fondat în 1964, a fost în 2003, atunci Curtea Supremă de Justiţie respingând cazul pe motiv că multe dintre acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php