Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

UN SENATOR ACUZĂ! Iustin Talpoş denunţă haosul creat în economie de măsurile guvernului PSD.

Senatorul Iustin Talpoş, parlamentar din partea PMP, realizează pe contul său de Facebook, o analiză critică a măsurilor luate de actuala guvernare, pe care le consideră de natură a crea haos în sistemul economic.

„Haosul creșterii salariale:

De la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut a crescut de la 1450 la 1900 RON. Doar că această creștere din pix este un artificiu al Guvernului pesedist și nu se observă în buzunarului românului. Prin transferul constribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului, ceea ce părea a fi inițial o creștere salarială substanțială s-a dovedit a fi încă o minciună și o dovadă că PSD-ul nu-și respectă propriul program de guvernare.

În termeni simpli: au crescut subsanțial salariul brut, iar netul (salariul în mână) rămâne la aproximativ același nivel. Practic, au trecut banii dintr-o pușculiță a statului în alta, iar românii rămân doar cu promisiunile.

Să nu uităm de haosul creat în diverse instituții. Prin această creștere salarială artificială și controversată, salariile unor angajați din aceeași instituție scad inexplicabil de mult, iar ale altora cresc. O dovadă clară de amatorism, care demonstrează că aceste măsuri au fost luate “după ureche” fără cel mai mic studiu de impact.

Pe termen lung, aceste măsuri vor duce la creșterea costurilor pentru angajator, a muncii la negru și a inflației. După toate aceste majorări salariale, puterea de cumpărare a românilor va scădea în loc să crească.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=33242

Postat de pe 8 ian. 2018. Catalogat ca Politică, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php