Dan Puric, despre martiri și vocația martirică a poporului român: Un popor care nu are demnitate nu are viitor

4 387
Dan Puric, renumit actor, regizor și scriitor, a susținut o prelegere în Biserica Șerban Vodă din Capitală și a vorbit despre poporul român, spunând că un popor care nu are demnitate nu are viitor. 

Tema a fost Despre martiri și vocația martirică a poporului român! 

Actorul a subliniat că a încercat, în timpul susținerii prelegerii, să le transmită celor prezenți un fel de contaminare cu ceea ce se numește conștiința mărturisirii, iar a mărturisi înseamnă a te însănătoși sufletește, iar noi trebuie să mărturisim cine suntem.
În timpul conferinței, scriitorul s-a adresat în mod special tinerilor și le-a recomandat să-și amintească de jertfa înaintașilor pentru a vedea unde merg, altfel nu au viitor.
„Eminescu a fost făcut praf pentru ca puștanii de azi să nu mai aibă reper. Dincolo de limbă, cel mai important pentru popor este condiția morală și intelectuală a lui. Păi ce condiție intelectuală mai avem acum? După ce să se ducă ăștia mici? După Untold, după Madonna?”, a spus Puric.
„Noi suntem înconjurați de mari fiare – imperii – care vor să ne rupă din nou. Nenorocirea e că nu mai avem un Mircea”, a mai spus actorul, care a vorbit despre Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu.
„Paradoxal, lumina vine din spate și mă refer la marea jertfă. Un popor care nu are demnitate nu are viitor. Ei nu trebuie să cunoască numai la nivel istoric, ci trebuie să se împlinească prin trecut, să și-l asume și să-l ducă mai departe pentru că România a dăinuit o perioadă atât de mare datorită jertfei”, a adăugat actorul.
sursa: ActiveNews
4 Comments
 1. Mitică says

  Dan Puric, ne dă lecții despre moralitate…
  ––––––––––––-
  Potrivit adeverinţei emise de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani „în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N.Tonitza” adică să-și toarne colegii de liceu. Purice a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian”.

 2. Alexandru Mihail says

  Pastrand proportiile, potrivit acestei logici infailibile si drept-judecatoare domnule Mitica niciun om nu ar avea niciodata dreptul la un drum al Damascului. Si Apostolul nu ar mai trebui citit in Biserica. Pentru ca Sf Pavel, adult fiind si perfect constient si nu un adolescent, a fost initial un feroce prigonitor al crestinilor; dar in urma revelatiei de pe Drumul Damascului s-a transformat in marele apostol si sfant. Inca odata spun pastrand proportiile. Ar trebui totusi ca acei care simt crestineste si romaneste sa nu se mai atace si chiar sa se solidarizeze macar in al doisprezecelea ceas. Altfel vom continua sa privim cu jind la tari ca Polonia unde national-crestinii s-au unit in jurul unei formatiuni conservatoare care le reprezinta tara cu demnitate…

 3. Dragos Carbuneanu says

  Lasasem si eu acum cateva zile un comentariu despre acest dan puric, „marele om de cultura” care scrie in prefata cartii lui dan voiculescu… Se pare ca acel comentariu a lezat profund imaginea acestui impostor care pretinde ca e nationalist dar serveste cafeaua cu dughin si voiculescu. Pacat ca hidra neobolsevica si-a gasit cuib chiar in interiorul cuibului…

 4. ANTIPUTIN says

  Aoleu, Puric este dughinist !?
  Un soi de kremlinoid putinist ?
  Vrea din lacul UE in putzul rusnac
  Hristos e oceanul si Puric un drac !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php