REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ MARGINALIZATĂ DIN NOU. Preşedintele Iohannis nu a primit Fundaţia Ogoranu la consultări.

3 751

consultari cotroceni 1Întrebat de ce Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu nu a participat la consultările cu societatea civilă, iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis prin anunţul de ieri, Florin Dobrescu, reprezentantul acestei fundaţii a declarat:

„Din păcate, imaginea instituţiei prezidenţiale este, în opinia noastră, grav prejudiciată de modul neserios în care s-a procedat în acest caz. Apreciez că iniţiativa preşedintelui Iohannis de a organiza consultări cu societatea civilă a fost doar un gest de imagine, menit să-i asigure aura de pacificator al societăţii. Deşi am contactat în nenumărate rânduri administraţia prezidenţială, am primit de fiecare dată acelaşi răspuns: cei selectaţi pentru consultari cotroceni 2a primi invitaţii vor fi anunţaţi telefonic sau pe e-mail. Nu ni s-a putut spune care sunt criteriile pe
baza cărora s-a făcut selecţia. 

Dar văzând cine au fost cei invitaţi, consider că totul a fost un aranjament de imagine. Este regretabil că preşedintele României este înconjurat de consilieri produşi ai sistemului sau ai reţelei Soros, care au grijă ca invitaţii la discuţii să fie tot ONG-urile din acea zonă ideologică. Mai mult, unele ONG-uri din cele invitate au susţinut, ani la rând, politicieni odioşi, fiind la fel de vinovate pentru starea de azi a sistemului.

Oricum, gestul preşedintelui de a exclude reprezentanţii luptătorilor anticomunişti de la consultări arată că actuala administraţie prezidenţială este demnă continuatoare a celor reprezentate de Iliescu şi Băsescu. Pentru că am văzut că nu au fost chemată nici AFDPR şi nici alte organizaţii ale deţinuţilor politici. 

Este simptomatică pentru sistemul ultimilor 26 de ani această marginalizare a luptătorilor din rezistenţa anticomunistă şi urmaşilor lor. După promulgarea Legii 217 din această vară, mă refer la legea care stigmatizează personalităţi ale luptei anticomuniste pentru apartenenţa lor la Mişcarea Legionară, aceasta este o nouă lovitură pe care preşedintele Iohannis o dă celor ce s-au opus comunismului. 

Preşedintele trebuie să fie al tuturor românilor, nu doar al unor privilegiaţi. S-a văzut clar că preşedintele este prizonierul sistemului. Nu văd cum ar putea el să schimbe sistemul. „

Buciumul.ro

 

3 Comments
  1. Gabriel says

    Nu va primit deoarece se supara Andrei Cornea de la GDS care este fiul tovarasului de origine evreiasca Paul Cornea.

  2. pui de dac says

    si bineinteles se va sesiza INSHREW Florian&co ce sa caute lejionarii la dezbateri? ce ei sunt in societatea civila? numai iudele sunt in soc civila, ei sunt si la conducere din umbra; ei sunt si societatea civila; ei centreaza ei dau cu capul ; fascistii, totalitaristii, extremistii nu ie oameni! numai neamu’ hazar ales ie oameni de nadejde ai societatii civile, oameni de nadjede la bine dar mai ales la greu. liberte, egalite, fraternite! dar nu si pentru goimi!

  3. calin eugen says

    Pacat,mare pacat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php