Dr. FILIP PĂUNESCU – Prezent! A fost condus pe ultimul drum unul dintre apropiaţii lui Horia Sima.

2 809

Am primit la redacţie, spre publicare, această evocare a unuia din participanţii la înmormântarea doctorului Filip Păunescu, despre a cărei trecere la cele veşnice am relatat ieri, prin comunicatul reprezentantului Mişcării Legionare din exil, dl Dan Boghiu, rezident în Elveţia. Autorul acestei comunicări, dl Sorin Olariu este unul din primii legionari din tânăra generaţie de după 1989, un apropiat al secretarului general al ML din Exil, regretatul Mircea Dimitriu, şi al lui Nicolae Roşca, şeful Senatului legionar din exil. Sorin Olariu a fost vicepreşedinte al Partidului Totul pentru Ţară, dizolvat în acest an.

DR FILIP PĂUNESCU – PREZENT!

20151005090740873 - Copy
            Dr. Filip Păunescu 23.12.1947-1.10.2015

În cimitirul bisericii Sfânta Parascheva din Brașov, alături de Andrei Mureșanu și Sextil Pușcariu, de ieri (duminică 4 oct. 2015), și-a găsit liniștea și dr. Filip Păunescu, un luptător înverșunat împotriva comunismului și un legionar exemplar.

S-a născut la Brașov, unde a și urmat cursurile liceului de muzică ca apoi să intre la Institutul de Teologie din Sibiu. După 2 ani, intrând în conflict cu niște slugi securiste din Institut, care nu concepeau să nu îngenuncheze un spirit liber și însetat de adevăr și dreptate, a fost exmatriculat. A urmat o perioadă foarte grea, cu 1 an de detenție (deși deținuții politici fuseseră eliberati, Filip Păunescu a fost încarcerat pe motive politice), pentru ca apoi să-și piardă cetățenia română și să fie nevoit să plece în Occident.

A revenit în țară, sfidând chiar moartea și urmăritorii securiști care nu i-au dat o clipă pace, și cu o cetățenie străină a urmat Facultatea de Stomatologie din Cluj-Napoca, în niște condiții deosebit de vitrege. A fost nevoit să plece iar din ţară și, ajungând în Germania federală, a practicat cu deosebit profesionalism, timp de 25 de ani, lângă Augsburg, meseria de medic stomatolog.

Dar spiritul de luptător nu se putea complace în comoditatea Occidentului și a continuat lupta anticomunistă la cel mai înalt nivel și pe făgașul cel mai autorizat și autentic: Mișcarea Legionară. Firea veselă, istețimea minții și energia luptătoare, l-au făcut repede remarcat, participând la multe manifestații antticomuniste, conferințe ale ligilor mondiale și europene anticomuniste, alături de legionari cu grade și funcții mari. A depus legământul legionar (lucru extrem de rar) în fața întregului Consiliu Politic al Mișcării, din care făceau parte la acea vreme: Horia Sima, Mircea Dimitriu , Dumitru Crețu, Nicolae Roşca, Filon Verca, Dan Boghiu, Faust Bradescu, Vasile Mailat și alții. Fiind o gazdă desăvârșită și un profesionist desăvârșit, casa lui era deschisă tuturor românilor. În liniștea grădinii sale, Comandantul Mișcării Legionare, Horia Sima, și-a scris ani de zile opera publicistică.

Odată cu venirea Revoluției, intră în luptă cu şi mai multă energie, aducând cărți, mesaje și intărind legături.

În 1992 a fost alături de Horia Sima, Dumitru Crețu , Virgil Mateias și Nicu Bălănescu, la întâlnirea istorică de la Budapesta, unde Comandantul Horia Sima l-a confirmat pe Nistor Chioreanu în calitatea de Conducător al Mișcării Legionare în țară (decizie reconfirmata în ultima scrisoare a Comandantului din 17 mai 1993 – există document scris ). Tot în casa dr. Filip Păunescu a trecut la cele veșnice, în noaptea de 24/25 mai 1993, Comandantul Horia Sima.

Dr. Filip Păunescu a revenit în țara discret, respectând decizia Comandantului (conform căreia legionarii din exil să nu se implice în organizarea celor din ţară – n. red.) dar deosebit de eficent pentru Legiune, neam și țară, printr-o luptă materială și spirituala deosebită care a fost cunoscută din plin de noi toți cei ce i-am fost prieteni și camarazi. A editat la editura Carpații din Madrid, spre furia Securității, în anii 1980, mai multe broșuri printre care amintim ,,Un rezumat al Doctrinei Legionare” și ,,Cunoaşterea și combaterea comunismului”. A sprijinit și înainte și după Revoluție comemorarea anuală de la Majadahonda și mai ales cultul eroilor Moța Marin – find foarte înverșunat asupra dușmanilor din afară și interiorul Mișcării Legionare care au vrut să cedeze sau să vândă monumentul sub masca diferitelor organizații sau indivizi vânduți.

Lupta continuă pentru neam, Legiune și în mod special pentru familie, a lăsat urme și, în seara zilei de 1 octombrie 2015, a murit în brațele celei care l-a făcut cu adevărat fericit, alături de lupta legionară: ocrotitoarea și devotată soție Cristina Păunescu.

Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în ceata drepților întregind în ceruri rândurile Legiunii ce ne veghează și îndrumă în continuare să luptăm cu noile provocări ce se abat asupra neamului românesc .

DR. FILIP PĂUNESCU -PREZENT !

de Sorin OLARIU, fost vicepreşedinte al Partidului „Totul pentru Ţară”, membru al Asociaţiei româno-spaniole Majadahonda (Spania)

2 Comments
  1. danboghiu says

    multumesc redactiei BUCIUMUL pentru publicarea informativa a inmormantarii Dr.filip Paunescu care va fi in veci PREZENT! in SPIRUTUALITATEA MISCAREI LEGIONARE
    DAN BOGHIU

    1. Hannelore Kretten says

      Domnul Dr. Paunescu a fost un stomatolog exceptional. Odihneasca-se in pace.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php