Reprezentantul Fundaţiei Ogoranu discriminat la Realitatea TV. Florin Dobrescu, izolat ca „duşmanii poporului” din anii 1950! „Legionarii au reprezentat 75% din rezistenţa anticomunistă”.

33 2.604

Invitat la dezbaterea pe marginea „legii antilegionare” din cadrul emisiunii „Jocuri de putere”, din data de 13.08.2015, reprezentantul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, dl Florin Dobrescu, a fost pus într-o situaţie absolut inedită în mass-media ultimilor 25 de ani. El a fost obligat să părăsească studioul cu masa rotundă la care fusese instalat, ca urmare a atitudinii directorului Institutului Elie Wiesel, dl Alexandru Florian, care a susţinut că nu poate sta la aceeaşi masă cu un „fascist”.

11887995_10204718920041033_3773552557451918440_n

Florin Dobrescu a fost mutat într-un studio mai mic, unde a stat singur pe tot parcursul dezbaterii ce a durat 4 ore şi de unde i s-a dat legătura, în direct, de trei ori.

El a deplâns în direct această situaţie, considerând-o definitorie pentru statutul pe care foştii deţinuţi politici şi urmaşii lor îl au în societatea românească de azi, marginalizaţi de exponenţii fostului regim comunist şi continuatorii lor.

Florin Dobrescu a ţinut să amendeze afirmaţiile dlor Alexandru Florian, Loviu Rotman şi Sorin Ioniţă, care afirmaseră  că Mişcarea Legionară ar fi fost o organizaţie fascistă şi antidemocratică. Secretarul Fundaţiei Ogoranu a afirmat că a existat o evoluţie a doctrinei legionare faţă de anii 1930 şi că, după 1945, legionarii au devenit adepţii fervenţi ai sistemului politic al democraţiilor de tip occidental, exemplificând cu o serie de cărţi şi documente din arhivele CIA, aduse în redacţie, între care un exemplar din „Destinee du nationalisme”, ediţia publicată de Horia Sima în 1951 la Paris, într-o perioadă în care liderul legionar era protejat de serviciile secrete occidentale, iar legionarii refugiaţi în Occident erau antrenaţi în baze militare americane şi paraşutaţi de aviaţia militară a SUA în România ocupată de sovietici, pentru acţiuni anticomuniste şi de spionaj în favoarea vestului. Florin Dobrescu a afirmat că legionarii au confirmat ataşamentul lor pentru valorile libertăţii, fiind executaţi de comunişti, după capturarea lor de Securitate.

Florin Dobrescu a arătat că legionarii care au luptat în rezistenţa anticomunistă nu au luptat pentru instaurarea unei dictaturi legionare, ci pentru revenirea României la valorile democraţiei şi statului de drept, suprimate după 1945 de ocupaţia comunistă.

El s-a mai referit şi la faptul că nu este normal ca legionarii, care au fost într-o măsură mult mai mare victime decât agresori, să fie condamnaţi, în mod pauşal, de o lege care încalcă în mod flagrant libertatea de exprimare, de asociere şi alte drepturi sacre garantate de Constituţie, exemplificând cu modificarea Art. 5 din vechea OUG31/2002, care în noua lege nu mai incriminează propaganda, ci – în mod evaziv – simpla răspândire în spaţiul public a unor idei de tip fascist şi legionar, dând posibilitatea unor largi interpretări şi abuzuri din partea procurorilor.

Florin Dobrescu a încheiat, citând dintr-unul din ultimele discursuri ale lui Ogoranu şi arătând că Rezistenţa anticomunistă nu poate fi despărţită într-una a legionarilor şi alta a celorlalţi, legionarii reprezentând 75% din ponderea rezistenţei, conform preşedintelui INST, Radu Ciuceanu. El a spus că Fundaţia pe care o reprezintă va continua să prezinte adevărul, încă prea puţin cunoscut, despre istoria recentă şi despre Rezistenţa anticomunistă din România, fenomen naţional unic ca amploare şi durată în toate ţările Europei de Est. El şi-a exprimat speranţa că societatea românească va evita experienţa violentă şi tragică a veacului trecut, cultivând valorile libertăţii, toleranţei şi respectului reciproc.

Întrebat de reporterul Buciumul.ro în legătură cu gestul de a fi scos din platou şi obligat să participe la dezbatere dintr-o încăpere alăturată, dl Florin Dobrescu ne-a declarat în exclusivitate:

„Sigur că m-am simţit discriminat, umilit, şi nu atât eu, ci memoria celor pe care această Fundaţie îi reprezintă. Nu vreau să fac nici un reproş realizatorului emisiunii, care şi el a fost pus într-o situaţie delicată, fiind nevoit să găsească o soluţie pentru detensionarea situaţiei. Dar trebuie să fac remarca tristă că dl Alexandru Florian, cel care a creat situaţia, refuzând să intre la masa rotundă câtă vreme eram şi eu acolo, nu a fost capabil, după 25 de ani, să deprindă spiritul democraţiei şi dialogului. Apucăturile d-lui ţin de o epocă de tristă amintire, în ciuda faptului că invocă frecvent democraţia.

Dar am acceptat umilitoarea situaţie, deşi m-am simţit ca la izolator, pentru că ea este relevantă pentru statutul pe care luptătorii anticomunişti şi urmaşii lor îl au, la 25 de ani de la Revoluţie: la marginea societăţii. Excluşi. De cine? Chiar de fiii celor care au adus comunismul în România, aşa cum este şi dl Florian…

Mă bucur totuşi că am avut posibilitatea să vorbesc la Realitatea TV despre Ion Gavrilă Ogoranu şi camarazii săi ce s-au sacrificat în rezistenţa anticomunistă. Aş fi îndurat orice umilinţă pentru a putea să vorbesc românilor despre aceşti oameni minunaţi…

33 Comments
 1. Agentu' Doru says

  A fost pus în inferioritate de către realizator. I s-a refuzat un un dialog cu însuși diavolul reprezentat de cei 3 jidovi comuniști: Florian, Ioniță si Rotman.

  1. dan says

   Asa este! Bine a facut ca NU a stat la masa cu acesti sionisti satanisti! Cinste lui!

  2. Taz says

   A nu se confunda jidov cu jidani….e o insulta la adresa primilor….

 2. calin eugen says

  Sunt profund mahnit de ceea ce am vazut si auzit.Cuvintele sunt de prisos…

 3. Dascalu Petru Bogdan says

  Regret Domnule Dobrescu, dar trbuie sa va spun: NU VA RIDICATI LA NIVELUL DE DEMNITATE AL ACELORA PE CARE PRETINDETI CA II REPREZENTATI! In tara dumneavoastra, invitat la fel ca si iuda aceea, la o emisiune, VATI LASAT UMILIT!
  Cum adica sa stati intr-o debara doar pentru ca asa vrea un JIDAN! Acest ticalos slinos nu este evreu ci JIDAN! Evreii cumsecade, aia care sunt, ar trebui sa se simta jigniti de acest impostor! Trebuia sa il infruntati, poate va scoteau din studiou jandarmii, poate ca nu…Nu am idee ce atitudine ar fi luat Domnul „Interesul Natonal Oprea”dar ceva imi spune ca nu va scotea nimeni de acolo. Din pacate, ATI DEZARTAT DE LA SARCINA CE SINGUR V-ATI ASUMAT-O! Pacat! Vedeti dumneavoastra…LEGIONARII ERAU MAESTRI AI EXEMPLULUI PERSONAL SI AL SACRIFICIULUI DE SINE! Dumneavoastra v-ati umilit si este nerelevanta umilinta asta! O meritati! Cand vorbesti despre OGORANU SI CAMARAZII SAI, nu ai voie sa te comporti ca un frcos! Nu demnitatea dumneavoastra a fost terfelita, oricum se pare ca nu o aveti. Fiindca acolo reprezentati memoria unor EROI TRAGICI, a fost terfelita memoria lor! Iar pentru asta sunteti demn de DISPRET. O demisie rapida si fara comentarii este tot ce se mai cere de la dumneavoastra! Lasati memoria eroilor nostri sa fie cultivata de cei ce sunt capabili! Pacat, mare pacat! Sa va fie RUSINE!

  1. dan says

   ….exagerezi „badie”!

   Mai invata sa scrii peste nivelul clasei a IV a:

   „VATI LASAT UMILIT!”
   …pronume si verb scris legate? ANALFABETULE!

   1. Gabriel says

    Cine exagereaza? tot ce poti sa comentezi se refera la o lectie de gramatica de clasa IV? poate ne inveti si cv gramatica iddis.Shalom Rabbi.

  2. Virgil says

   Ca sa ma lamuresc mai bine asupra doctrinei legionare, am cumparat si am citit cartea lui C. Z. Codreanu. Cata demnitate in gandirea si in doctrina legionara. Ar trebui ca toata tara sa o citeasca.
   Apropo: daca se infiereaza atata crimele savarsite de legionari, cand se vor infiera cu adevarat crimele comunismului, ai caror primi lideri -cei ce au importat aceasta doctrina de la Moscova- au fost TOTI din natia „d-nului” Florian ?????????

 4. dan says

  Ingrozitor ceea ce a acceptat Rares Bogdan! Corect era sa-l izoleze si pe noul kominternist care-si spune „Alexandru Florian”!

  ASTA DOVDESTE CU PRISOSINTA CINE CONDUCE DESTINELE TARII: NU evreii semiti, ci khazarii askenazi continuatori ai comunismului bolsevic.

  1. Starcovici Petru says

   Sigur ca ar fi trebuit sa reactionezi in alt fel,dar ma gandesc ca a fost singurul fel de a spune ceace ai avut de spus si ai spus bine in scurul timp ce ti -a fost acordat de lamentabilul lingau Rares Bogdan,pe care il invinuesc total de de ploconire la liftele comuniste pe care daca era un adevarat Roman iar fi bagat in debara in locul tau. Oare tatukul lui Florian pe ce tancuri aduce la noi binefacerile bolsevice ? Sa=ti fie rusine Bogdane,ca promovezi o lege antiromaneasca,prin felul in crea ai moderat emisiunea.

   1. dan says

    Asa este!

    De ce n-a intrebat nimeni cind va fi scoasa in afara legii miscarea sionista?; ca fiind cea mai mare grupare etnica de crima organizata de la Cristos incoace impotriva umanitatii! De ce oare tovarase Rares Bogdan care-ti iubesit in fiecare zi tara? Pentru ca o parte din invitati erau sionisti?
    Intr-o zi – daca nu unul ca mine – te va scuipa fiu-tu in FREZA pentru ceea ce ai facut! Te-ai comportat exact precum cozile de topor din anii ’50 cind bolsevicii – „evreii” khazari – ocupau tara Ptiu drace deghizat in democrat! PTIU!

 5. Ro says

  Domnule Dobrescu,
  Ati facut o treaba minunata: diplomatie, inteligenta si echilibru.
  Felicitari!
  Ati transmis mesajul care trebuia in cel mai eficace mod posibil. Desi nu mai dvs stiti ce durere aveti in suflet dupa anii de lupta cu actualul sistem bolnav ati reusit sa va detasati si sa argumentati fiecare idee, umilind toate rautatile institutului evreiesc
  Felicitari inca o data, inclusiv pentru faptul ca nu bagati in seama mesajele ignorantilor!

 6. Sorin says

  Unii au murit in anii 50 iar altii au murit in 1989 la revolutie , pentru cine ? foarte trist si frustrant.

 7. Tupeul golănesc are acest tovarăș Alexandru Florian, atacă pe cei mai mari români pe care i-a dat secolul al-XX-lea.

  Vrea să spele pe creier actualele generații, vrea să reeduce viitoarele generații, să anihileze orice drept la identitate națională, orice drept al tineretului de a știi de unde vine și unde trebuie să ajungă.
  ……………
  Poate a fost mai bine că ați stat în alt studiou al postului de televiziune Realitatea dl.Florin Dobrescu… nu vă puteți coborî la nivelul lui de maimuță bolșevică…

  1. Dragos Carbuneanu says

   Staţi liniştiţi că generaţiile tinere nu sunt spalate pe creier de aceşti impostori de doi bani. Noi ştim care ne sunt valorile şi nu renunţăm. Nimeni nu ne poate impune pe cine să cinstim… Poate aceşti mizerabili plătiţi din banii noştri au toată susţinerea mass-mediei, însă noi avem susţinerea demnităţii româneşti. Noi cinstim valorile reale, nu pe cele impuse „de unde răsare soarele”… Noi am văzut demnitatea şi neatârnarea în ochii batrânilor noştri care au luptat şi au rezistat. Nu poate să vină florian să ne spună ce am văzut. Puteţi să măsluiţi voi câte legi vreţi, noi am simţit căldura acestor monumente de omenie pe care voi le interziceţi şi nu ne dăm înapoi!

 8. Radu says

  Nu contează câtă nedreptăți și nelegiuri răbdăm… deja cîștigăm. Mulți au văzut la televizor la ce suntem supuși, ce îndurăm din 45 încoace. Nu putem decât cîștiga capital de imagine prin astfel de acțiuni partinice, isterice, care arată apetența multora pentru un dialog neloial, pentru asperitățile și greutățile la tot pasul care, totuși, ne întremează. Și izgoniți, și prigoniți, tot găsim soluții și ne reprezentăm cu argumente clare, cu bun-simț, cu probe raționale. Se vorbește despre noi. Chiar și-n clipa când se vrea să fim înmormântați noi renaștem.
  Acționați zilnic, vorbiți, discutați, explicați, eforturile noastre nu trebuie să înceteze!
  TLC!

 9. IO../gerules says

  Nu.Domnul Dobrescu trebuia sa-l invite pe ipochimen in debara.Trebuia sa-i spuna ca asta e tara mea si eu vreau sa vorbesc in fata poporului roman despre adevarurile ascunse ale istoriei lui,iar tu esti strain de acesta tara si te comporti ca un stapan.Asa ar fi trebuit sa-i spuna.S-a pierdut o mare ocazie de ai pleznii pe acesti intrusi in Romania.Acolo trebuia sa fie Domnul Ion Coja.Sus numitul Dascalu P Bogdan are dreptate.Cu astia obraznici,sustinuti de guler din spatele scenei,se cere o minte curajoasa care sa straluceasca pe altarul demnitatii umane fara nici o umbra de umilinta,lucru de care Domnul F.Dobrescu este cam lipsit.Sau poate ca asa a fost scenariul pe care D-l Dbrescu l-o fi acceptat anterior.

  1. Gabriel says

   Pe departe cel mai bun comment.

 10. Herr Spiegellman says

  Ca orice miscare de acest gen, sionismul se va prabusi din interior.
  https://www.youtube.com/watch?v=EW0nWytRJAM

 11. Elidor says

  Am gasit aceasta replica , la care achiesez total, de aceea o si redau intocmai:

  {Birghiș Sebastian·
  Felicitari, Timisoara!! Propun ca institutul „Elie Wiesel” sa fie desfiintat. Nu are ce cauta in Romania. NIMENI, dar NIMENI nu poate si nu trebuie sa ne impuna o conduita in tara noastra! Cred ca putem avea si singuri o conduita buna. Altfel, ce rost mai are suveranitatea prevazuta in Constitutie? Ca bine zicea Tutea – „popor de idioti”!}
  Un biped ca acest „al.florian”( nu merita sa-i scriu numele cu majuscule) nu are ce cauta la o masa a deciziilor, cum s-a intamplat inaintea aparitiei acestei legi idioate , iar cei de la CNSAS sa nu fie consultati…, sa nu fie condamnat si comunismul…

  1. Virgil says

   As propune ca o strada sa se numeasca „str. C. Z. Codreanu” !!!!!!!!!!!!!!! Cea pe care se afla sinagoga.

 12. TAnon says

  Toata mass media e controloata de jidani marxisti si la noi si in SUA si cam peste tot vest. Democratia si libertatea sunt minciuni pentru prostii fara minte care chiar pot sa le inghita. Esti liber doar daca nu critici pe cine nu trebuie si te aliezi cu „valorile” promovate de ei (gen homosexualitate, transexualitate, imigratie in masa, feminism etc). Nu puteai sa te astepti sa se intample altceva in emisiunea aia decat daca esti naiv rau. Puteti sa incercati cu vorba buna cat vreti voi ca astia nu o sa va dea nici un milimetru. Jidanii marxisti si cu lichele lor din SRI, guvern, parlament, diferite ONG-uri si toate cele ne urasc, pe noi romanii, din adancul sufletului si cu cea mai mare convingere. Singura optiune va fi o alta revolutie cand se mai trezeste lumea.

 13. patruladoi says

  Dascale , ai dobândit personalitate multipla. Sus numitule esti tot una cu ion…/gerulez. Același stil vehement de catel care latră de dupa gardul tastaturii. Si aceleasi inexactitati mofo -logice.. „pleznii” ?? Hahaha. Mooie l@ s3cur1$ti !

 14. Rodica Perciali says

  In contextul (dictat )dat ..Dl.Dobrescu a facut tot ce a putut, la capacitatea si stilul dansului (si/sau cit este lasat..) E un progres de la comunism ca dupa 25 de ani cineva poate exprima ceva INTERZIS , la o televiziune, deci o FRANTURA de „libertate” ..ceea ce arata cu prisosinta, cit de democrat, profesionist cercetator si analist , superior si uman este acest domn Florian. care debordeaza de exces de zel. aratind ca puterea a zecea pe care o are in spate l-a trimis la inaintare, la un mod foarte democratic .

  In contextul dictat dat ..Dl.Dobrescu a facut tot ce a putut, la capacitatea si stilul dansului (si/sau cit este lasat..)

  E, intr-adevar, un progres in media si in civismul „roman”

  (prea mult progres, pt cat de putin meritam, noi prostii,, patibularii fara cultura si valori ..) ca la 25 de ani de la comunismul parintilor lor cineva care nu tine de ” clanul ” intelectualilor civici „si de ONG istii, de jurnalistii si de cadrele didactice universitare aservite dar batand toba ca sunt purtatorele de voce si de drapel al drepturilor la cunoastere si la exprimare libera precum si ale „sattului de drept” sa poata ajunge la luxul de a studia si a avea opinii asupra unor realitati istorice, sociale si politice, dar si de morala, etica si cultura ale poporului roman… dar pe care acestia isi iau dreptul „democrat , respectuos, profesionist si mai ales legal” si sa le INTERZICA de la cunoastere ((doamne fereste sa fie numit si abuziv sau malefic, dimpotriva este unul venit de la atotputernicul grijuliu pt binele, pacea , cooperarea si progresul omenirii. Dar de ce au nevoie de NATO? Ca sa nesimtim si noi mai meritirii si nu ca oile, popoarele contribuabile?)

  ,Rodica Perciali, Romanian Museum, Romanian-American League​, Resource and Analysis Center on Romania and the Romanian Immigration, http://www.romanianculture.us (o emigratie mare, de peste 100 de ani, care nu are dreptul nici ea macar la a i fi cunoscute in tara istoria si comunitatile (nu doar niste indiivizi razleti, si as f.putini…poate vreo 20-30 in acesti ultimi ani..dar nereprezentativi pt identitatea romaneasac in SUA.si contributia adusa societatii americane , nici macar organizatiile voluntare vechi/active/de succes si relevante pt. promovarea culturii romane in societatea americana si si in programe de sprijin pt tara ca si in tara de 25 de ani, daca nu patriotii de valoare, daac nu exilul patriotic care includea si ceva legionari .Asta chira daca Institul de Memorie a Exilului primeste bani pt asta si ar fi trebuit sa aibe macar un istoric specilizat pe America. NIci universitatile nu au, decum catedre interdisciplinare

 15. calin eugen says

  Domnule Dobrescu F.,pe Hristos ei l-au scuipat.Asa sa va considerati norocos!

 16. Miron says

  Romania a ajuns o tara de taraba. Ne targuim cu strainii, cu masonii cu iluminati, cu evreii, sa ne recunoasca ce…? Ca de pe vremea dacilor ne-am aparat tara impotriva invadatorilor, de tot felul ? Vin la noi in tara si mananca painea muncita de noi si pe urma au pretentii sa ne impuna reguli facute de ei impotiva poporului roman ? Acesti imbecili perfizi vor sa incalece natiunea romana ? Trebuie interzisi, scosi inafara legii si declarati persona non grata. Inaintasii nostri si eroii nationali ai neamului romanesc, nu si-au sacrificat viata si nu si-au varsat sangele ca sa ajunga bataia de joc al unor venetici falsificatori ai istoriei poporului roman.

 17. gyr says

  inregistrarea, e undeva inregistrarea?

  1. aura says

   Stimati Domni si Doamne,
   In afara de a comenta pe site-uri, se mai intampla ceva ?
   Atat se poate in Romania ?
   Unde ne este ADEVARATUL curaj ?
   Trimiteti petitii Avocatului Poporului sa conteste legea, caci are atributii !
   Sa organizam miting de protest, sa facem CEVA !
   Isi asuma cineva acest proiect ?
   AB

 18. marian iliescu says

  In 1907 taranii s-au razbunat , cat au putut , impotriva arendasilor cu preputul taiat.
  In 1924 noua Constitutie i-a facut pe preputulari Cetateni ai Romaniei !!!
  In 1933 printr-o semnatura IG Duca face sa intre in tara 250 000 de lacuste rosii , alungati din vest !!!
  Voiau o Tara a lor peste noi romanii !!!Si-au batut Joc de noi prin cahal si masonerie , coruptie si depravare !!!
  50 de ani au trait in spatele nostru , cu bolsevismul lor ;dar la ei Capitalism , cu FED cu tot !!!
  De 25 de ani de mimare a capitalismului si a jafului national , ne tot monitorizeaza , de frica !!! Aceasta lege vine din frica !!! dar si din lacomia de bani .Le-a dat Basescu 20 miliarde de euro sau urmeaza ???
  N-am mai vazut un jidan mai batut in capul stalinist ca a. f. si ca celelalte jigodii !!!
  Avem atatia mucenici si prin rugaciunile lor Domnul nostru IIsus Hristos nu ne lasa !!!
  E adevarat ca am avut justitiari dar s-au predat onorabil si au fost intemnitati , ucisi si au ajuns mucenici !!!

 19. Florin says

  Asta arată cât de mult s-a depărtat România de bolșevism. Nu consumul de produse occidentale, nu mașinile străine, nu mall-urile, nu vacanțele în raiuri pământești marchează condamnarea comunismului, ci fix acest gen de manifestări și de acte normative. E monstruos! Ne facem iluzii, mai e mult până departe. Cred că noi nu mai apucăm democrația, pentru că se bolșevizează occidentul.

 20. Virgil says

  Ce ciudata moaca are Florian ala….

 21. Ileana says

  NU SE POATE ASA CEVA. ADICA INTRUSUL SI LEPRA DE FLORIAN NE DA NOUA LECTII DE VIATA SI DE ISTORIE NATIONALA… IAR RARES BOGDAN TREMURA CAND VORBESTE, NU CUMVA SA-I SUPERE PE INTRUSI.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php