DEPUTAŢII INTERZIC MIŞCAREA LEGIONARĂ. Pedepse cu închisoarea pentru legionari.

11 1.041

„Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, un amendament potrivit căruia „mișcarea legionară este considerată o organizație fascistă care a activat în perioada 1927 – 1941 sub denumirea de Legiunea „Arhanghelului Mihail”, Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară”, anunţă agenţia  AGERPRES . Este un fapt fără precedent acela ca un for legislativ, rectae Parlamentul, să stabilească o problemă ce ţine de competenţa istoricilor. Proiectul de lege a fost realizat de Alexandru Florian, presedintele Institutului Elie Wiesel şi promovat în Parlament în octombrie 2013 de fostul lider liberal Crin Antonescu.

„Amendamentul a fost introdus în proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și al promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”, se arată în materialul AGERPRES.

Iată cum au considerat juriştii Camerei Deputaţilor că pot asimila legionarismul românesc fascismului: „Mișcarea legionară a fost o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927 — 1941 sub denumirea de Legiunea „Arhanghelului Mihail”, Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară. Eu consider că dacă trecem așa definiția și facem strict referire la 1927 — 1941 nu cred că vor mai fi altfel de probleme”, a spus vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

Amendamentul a fost însușit de comisie și votat în unanimitate.

Conform vicepreședintelui Comisiei juridice, „caracterul fascist al mișcării legionare este confirmat de către Academia Româna prin Dicționarul explicativ al limbii române din 1998 care la explicația atribuită legionarului precizează că acesta este „membru sau simpatizant al organizației fasciste din România interbelică sau gardist””. De asemenea, a precizat Nica, manualul de istorie din clasa a XII-a, aprobat de Ministerul Educației, spune că partide cu caracter fascist au apărut și în România în 1927.

Însă afirmaţiile deputatului Nica sunt inexacte, câtă vreme anul trecut, la interpelarea Procuraturii într-o anchetă având ca obiect pe dl Şerban Suru, Academia Română a stabilit că „nu se pot considera toate mişcările de extremă dreaptă din Europa ca mişcări exclusiv fasciste; fără îndoială că elemente comune există, dar nu până a duce la o concluzie radicală în această privinţă; fiecare mișcare a avut specificul ei…”

Mişcarea Legionară a fost exonerată de comisia de anchetă preliminară pentru crime de război dinaintea Tribunalului de la Nurnberg, reprezentanţii ei nefiind extrădaţi de occidentali în România comunistă. Mai mult, după 1947, legionarii au colaborat activ cu CIA şi alte instituţii ale statelor occidentale, în cele mai ample operaţiuni militare şi de spionaj desfăşurate împotriva comunismului în perioada războiului rece.

Buciumul.ro

11 Comments
 1. Mihaela Scanteie says

  Nu am cuvinte …

 2. […] Amendamentul a fost însușit de comisie și votat în unanimitate, titrează Buciumul.ro. […]

 3. ghita says

  mai nou,daca i-ti iubesti tara esti extremist

 4. marian iliescu says

  Tribunalul iudeo-masonic , comunisto -securist va plati !!! Iadul ,gheena si tartarul sa- i inghita !!!
  Timpul este creatia lui Dumnezeu !! Faptele lor nu au prescriptie !!
  Adica sa ardem moastele Sfintilor mucenici de la Aiud ??? Sa-i ardem moastele Sfantului Ilie Lacatusu de la cimitirul Giulesti din Bucuresti ?? Dumnezeu nu doreste asta !!!
  Jidanul Al. Florian si Cartoforul Crin Antonescu vor plati in fata lui Dumnezeu !!! Focul gheenei sa-i arda !!!

  1. Dan Paval says

   ….jidaunul Florian Alexandru – trimis de sionistii mondiali pentru a fi reprezentantul lor – si-a tras nume de roman pentru a-i prosti pe naivi ca aceasta hotarire vine de la un roman!

   Nu fratilor! Alexandru Florian este khazar ashkenaz (ca toti bolsevicii si toti sionistii din lume), iar numele lui adevarat trebuie sa ne fie adus la cunostinta!

   Apropos! Chiar „holocasutul” (sau holo-cash-ul) NU mai este recunoscut nici in Israel! Iar sarlatanul Elie Wiesel este un mascarici international si NU mai este recunoscut nici in comunitatile evreiesti internationale!

   De ce sa platim noi acest I”nstitut” plin de ticalosi si de dusmani ai tarii?

   Si DA! „Parlamentarii” fiind odrasle de neica nimeni, se ascund in spatele acestor infractori internationali de istorie deoarece NIMENI sanatos la minte nu-I mai sustine.

 5. calin eugen says

  S-a comis o mare,foarte mare greseala.Urmarile pot fi incalculabile.Totul s-a facut pe furis.Comsia juridica,dupa parerea mea,s-a facut de rusine.Orice comentariu nu-si mai are rost.

 6. Ardei Constantin says

  Exact cum a fost și judecata Mareșalului…… și pe lângă asta au mai adoptat și limba maghiară

 7. Cristian says

  Este inadmisibil ca securistii reactivati in structurile de partid (PSD) si de stat, respectiv Marea Adunare nationala care acum poarta numele de Parlament, sa judece si sa dea verdict in problema miscarii nationale ale clasei de mijoc a statului roman din perioada interbelica, miscare condusa de Corneliu Zelea Codreanu. Securistii care au data acest verdict sunt urmasii celor care au facut colectivizarea fortata, nationalizarea industriei, sunt urmasii celor care i-au inchis, torturat si ucis pe fruntasii miscarii nationaliste de dreapta.
  Ce te poti astepta acesti nemernici, vanzatori de tara si de neam care isi urmaresc doar propriul interes.?!
  Le este teama, se scapa pe ei de frica! Le este teama ca va renaste miscarea nationalista de dreapta si ca or sa fie judecati pentru faptele lor marsave! Acesta este motivul pt verdictul dat! Ca istorie ei nu stiu si nici nu o pot intelege!

 8. vali stefanica says

  Sfintii din cer se uita acum pe pamint si vad calcata in picioare prntru a doua oara viate lor. Prima data au reusit ptr ca erau pe pamint. Ii arde deja pe acesti mutilati sufleteste viata de veci a sfintilor,si, ii v_a arde si la propriu si la figurat

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php