FILM. „Masacrul inocenţilor” – un documentar despre războiul de pe Nistru (1992). LUAŢI AMINTE! METODELE RUŞILOR SUNT ACELEAŞI AZI, CA ÎN 1992!

0 569

Clubul Ţăranului Român a găzduit la împlinirea a 23 de ani de la începerea războiului Rusiei împotriva Republicii Moldova proiecţia filmului “Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”, de Victor Bucătaru. Deși autorul documentarului a participat din primele zile în Războiul din Transnistria, a filmat și s-a documentat atât pe linia frontului, cât și la Chișinău, filmul a fost lansat abia în 2013. Pe de o parte cei din conducerea Moldovei nu erau interesați de un astfel de film, din care nu ies tocmai bine, pe de alta – nu-i deloc ușor să te uiți la niște imagini îngrozitoare, înfiorătoare, în care unii protagoniști mor în timpul filmărilor. Victor Bucătaru și-a făcut însă datoria. Prin acest film ne deschide ochii și nu ne lasă să uităm. Nu avem dreptul să uităm. Iată-l:

Untitled

Cineastul basarabean Victor Bucătaru, născut la 25 decembrie 1948, a murit pe 12 august 2013, la scurt timp după lansarea acestui film, în urma unui infarct. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: Ziaristi Online

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php