Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea

Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.

Preot prof. Marius Vişovan,

Preşedinte AULA

 

 

 

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=14309

Postat de pe 27 iun. 2014. Catalogat ca Cultură, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

4 comentarii for “Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea”

 1. Nu le rusine acestor antihristi sa faca acest lucru, insa le vine plata cat mai repede chiar daca nu pe acest pamant.

 2. dan

  Ellie wizel demonteaza placuta eroilor anticomunisti.deci wizel e comunist?

 3. Mitescu Eugen

  Incurcata treaba asta cu demolarea unei placi comemorative.
  Mai intai, cu ce drept? Daca placa a fost montata, inseamna ca a avut niste aprobari si ca este proprietatea cuiva, persoana sau grup.
  Apoi, cu ce scop? Ce vor evreii sa impiedice? SE TEM OARE DE NOI?

 4. Orasul Sighet este orasul lui Elie Wiesel? De cand au jidanii orase in Romania?

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php