Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea

4 1.018
Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.

Preot prof. Marius Vişovan,

Preşedinte AULA

 

 

 

4 Comments
 1. Moraru Gheorghe says

  Nu le rusine acestor antihristi sa faca acest lucru, insa le vine plata cat mai repede chiar daca nu pe acest pamant.

 2. dan says

  Ellie wizel demonteaza placuta eroilor anticomunisti.deci wizel e comunist?

 3. Mitescu Eugen says

  Incurcata treaba asta cu demolarea unei placi comemorative.
  Mai intai, cu ce drept? Daca placa a fost montata, inseamna ca a avut niste aprobari si ca este proprietatea cuiva, persoana sau grup.
  Apoi, cu ce scop? Ce vor evreii sa impiedice? SE TEM OARE DE NOI?

 4. Ion Olaru says

  Orasul Sighet este orasul lui Elie Wiesel? De cand au jidanii orase in Romania?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php