Legionarii nu se tem de legea lui Antonescu. Căpitanul, comemorat la Tâncăbeşti. Înfiinţarea Asociaţiei Noilor Deţinuţi Politici.

2 1.472

DSC_0888Tineretul naţionalist a mărşăluit şi în acest an, pe 30 noiembrie, până la Tâncăbeşti, ca o formă simbolică de omagiu adus memoriei lui Corneliu Zelea Codreanu la 75 de ani de la asasinarea acestuia.

DSC_0681În ciuda gerului aspru care s-a coborât asupra Câmpiei Române, tinerii membri şi simpatizanţi ai Partidului „Totul pentru Ţară” au parcurs circa 12 km în marş, până la troiţa monumentală de pe liziera pădurii Tâncăbeşti, locul unde la 30 noiembrie 1938, erau asasinaţi mişeleşte, fără judecată, întemeietorul şi liderul Mişcării Legioare, împreună cu alţi 13 comandanţi legionari, de regimul totalitar instaurat de regele Carol II şi camarila sa regală.

Tinerii au fost întâmpinaţi aici de un număr mare de oameni adunaţi din mai multe zone ale ţării, în ciuda vremii nefavorabile.DSCF0069

 

Aşezaţi pe flancuri, pentru a aminti de spiritul de ordine promovat de legionari în perioada interbelică, şi purtând drapele tricolore sau verzi, cu însemnul oficial şi legal al TPT (crucea zăbrelită) – participanţii au asistat la o slujbă de pomenire oficiată de preotul iconom stavrofor Ioan Pascale, el însuşi fost deţinut politic, persecutat de regimul comunist pentru convingerile sale politice.

Dl Coriolan Baciu, preşedintele Partidului „Totul pentru Ţară”, a vorbit emoţionant, deplângând uitarea şi ignorarea jertfelor şi suferinţelor îndurate de legionari şi familiile lor în cei 75 de ani de prigoană, ei fiind victimele predilecte ale regimurilor totalitare şi represive. El a condamnat ferm proiectul de lege care vizează interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar, arătând că această măsură este de neconceput într-un stat de drept. Coriolan Baciu a asigurat pe cei prezenţi că TPT va continua să spună adevărul despre aceste suferinţe şi să lupte pentru drepturile constituţionale ale legionarilor şi urmaşilor acestora.

DSC_0829Dl Petre Petre, nonagenar, fost deţinut politic ca legionar şi luptător în rezistenţa armată anticomunistă din Munţii Buzăului, prezent la manifestare împreună cu alţi foşti deţinuţi politici, a evocat personalitatea lui Corneliu Zelea Codreanu şi martiriul său, arătând că anuala comemorare de la Tâncăbeşti este o permanenţă şi nu va putea fi oprită niciodată.

DSCF0121Dl Florin Dobrescu a condamnat proiectul legii antilegionare, ca fiind nedemocratic şi neconstituţional. Asumându-şi personal răspunderea, el a dezvăluit că explicaţia promovării acestui proiect se găseşte în vizita în Israel programată pentru lunile următoare de Crin Antonescu, acuzându-l pe acesta că, în scopul atragerii unui anumit lobby extern, aruncă în afara legii o categorie de cetăţeni şi aduce destabilizarea în societatea românească. A fost anunţată demararea procedurilor de înfiinţare a Asociaţiei Noilor Deţinuţi Politici, care va oferi suport şi consiliere celor care urmează să sufere arestări şi condamnări pentru propriile convingeri, din partea statului poliţienesc.

DSC_0852Întreaga asistenţă a intonat Imnul legionarilor căzuţi şi Imnul tinereţii legionare.

A fost distribuită foaia Prigoana, în care sunt abordate subiecte legale de acest proiect de lege prin care libertatea de exprimare va fi anulată.

Biroul de presă al Partidului „Totul pentru Ţară”

FOTO: Florian Cristache, Ioana Dobrescu

Preluare de pe www.Totul-pentru-Tara.ro

 

 

DSC_0687

DSC_0689

DSCF0141

DSC_0862

DSC_0859

DSC_0864

DSC_0873

DSC_0839

2 Comments
  1. calin eugen says

    Imagini care te fac sa plangi de bucurie!Nu ne vom uita nicicand marii nostri eroi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php