Partidul Forţa Civică iese pe piaţă cu prima minciună: Punctul 8 al Declaraţiei de la Timişoara. Dacă s-ar aplica, MRU ar fi primul exclus din partid!

0 752

PRAF ÎN OCHI pentru susţinătorii Partidului Forţa Civică. Proaspăt înfiinţata platformă politică de „dreapta” se promovează pe internet prin intermediul unui subiect sensibil, Punctul 8 de la Timişoara: nici un fost membru al PCR sau al Securităţii să nu aibă dreptul de a lucra în funcții publice pe o perioadă de 10 ani, mai ales funcția de… preşedinte.

„FĂRĂ COMUNIŞTI ŞI SECURIŞTI ÎN POLITICA DE CENTRU-DREAPTA. Partidul Forţa Civică este prima formaţiune politică de după ’89 care a adoptat în statutul său punctul 8 al Declaraţiei de la Timişoara. (…) Preşedintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărţirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vină. Ştim cu toţii în ce măsură era condiţionată viaţa individului, (…) activiştii au fost acei oameni care şi-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist şi a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta” – este textul prin care Partidul Forţa Civică se promovează pe internet. Ceea ce adepţii şi susţinătorii acestei platforme de „dreapta” nu sesizează este tocmai apartenenţa conducerii la structurile comuniste de stat. Primul pe listă: Mihai-Răzvan Ungureanu, secretar UTC la liceul Costache Negruzzi din Iaşi, ulterior propus de Ioan Toma (ultimul lider UTC) şi ales membru al CC al UTC.

Președintele Comisiei de integritate din Alianța România Dreaptă, Monica Macovei, a declarat ieri că traseismul politic în cadrul alianței „nu se îngăduie”, însă a făcut referire doar la foştii membri PDL, precum Ștefan Pirpiliu. Macovei a omis prezenţa în conducere a lui Adrian Iuraşcu, membru din 1996 în Consiliul de Conducere al Convenţiei Democrate Române, Ioan Bazac, fost ministru al Sănătății în perioada 2008-2009, implicat în 2005 în dosarul „Sănătatea” sau Marian Săniuţă, fost preşedinte PSD Prahova în perioada 2004-2009.

 

Sursa: http://opiniasociala.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php